Kafessiz Türkiye Eğitim Serisi: Neden Hayvanların Hakları Vardır?

Kafessiz Türkiye'nin endüstriyel hayvancılığın gizlenen zararları hakkında toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla düzenlediği Endüstriyel Hayvancılık ve Hayvan Hakları Eğitim Serisi’nin 4’üncü oturumu Boğaziçi Üniversitesi, Felsefe Doktora Öğrencisi Çağrı Mutaf tarafından 30 Mart’ta çevrimiçi gerçekleştirilecek.

Kafessiz Türkiye’nin “Endüstriyel Hayvancılık ve Hayvan Hakları” başlıklı eğitim serisinin 4’üncü oturumu “Neden Hayvanların Hakları Vardır? Etik Argümanlar” başlığıyla 30 Mart Çarşamba, saat 20.00’de Zoom uygulamasında gerçekleştirilecek.

kafessiz türkiye eğitim

Boğaziçi Üniversitesi, Felsefe Doktora Öğrencisi Çağrı Mutaf’ın konuşmacı olacağı eğitimde “Hayvanlar ahlaki değerlendirmelerimize nasıl girmeli?” sorusu yanıtlanacak.

İnsanların hayvanları maruz bıraktığı deneyler, eğlence sektörü, hayvancılık gibi alanların meşru gösterebilecek, insanlardan ayrı bir yönü olup olmadığının tartışılacağı eğitimde, hayvanların ahlaki statüsünü tartıştıktan sonra en yaygın 3 farklı etik yaklaşımın hayvanlara yaklaşımı incelenecek.

30 Mart Çarşamba günü, saat 20.00’de Zoom uygulamasında ücretsiz gerçekleştirilecek eğitime çağrı yapan Mutaf, “Hangi etik görüşten olursanız olun, eğer tutarlı bir etik anlayışınız varsa, içine hayvanları dahil etmenin bir yolu vardır. Bunun için kendi etik çerçevenizde insan türünü eşit değerlendirmeye alınmaya layık gördüğünüz sebepler, hayvanların da aynı eşit değerlendirmeye alınmasını doğuracağından bahsedeceğiz” diyor.

Program

3 oturumu kalan eğitim serisinin programı şöyle:

30 Mart Çarşamba, 20.00

Çağrı Mutaf |Neden hayvanların hakları vardır? Etik argümanlar

13 Nisan Çarşamba, 20.00

Zehra Durmuş & Nazlı Gökgöz | İklim değişikliği ve endüstriyel hayvancılık

27 Nisan Çarşamba, 20.00

Dr. Engin Arıkan | Endüstriyel hayvancılığın yarattığı kamu sağlığı riskleri ve toplumsal eşitsizlikler

Kayıt

Eğitim serisine kaydolmak için tıklayın.