Kadınlar İçin ‘Medya Eğitimi’ Başlıyor

Sensiz Olmaz Sessiz Olmaz Platformu, 26 – 27 Mart 2022 tarihlerinde 'Medya nasıl çalışır, medyayı etkili ve verimli şekilde kullanmanın yolları' konulu çevrimiçi eğitim düzenliyor. Sivil toplum ve sosyal girişimcilik alanında çalışan kadın uzmanların başvurusuna açık olan eğitime son başvuru tarihi 20 Mart 2022.

Ücretsiz eğitim, medya alanında deneyimli isimler ile her alandan uzman kadınları bir araya getirmeyi amaçlıyor.

  • Alanında yetkin kadınların medyada yazılı ve sözlü görüş verme deneyimlerini arttırmayı amaçlayan eğitimin ilk gününde “medya nasıl çalışır, ne ister” ve “sosyal medya daha efektif nasıl kullanılır” sorularına odaklanılarak pratik bilgiler verilecek.
  • Eğitimin ikinci gününde, katılımcılar kendilerine ayrılmış zaman diliminde, deneyimli ekran yüzleri ile birebir çalışarak hem görsel hem yazılı medyada görüş verme pratiklerini deneyimleyecekler.
Eğitim İçeriği

26 Mart 2022’de saat 16:00 – 19:30 arası gerçekleştirilecek teorik eğitimi, 27 Mart – 2 Nisan 2022 tarihleri arasında katılımcılar ile beraber kararlaştırılan gün ve saatte gerçekleşecek atölye çalışması takip edecek.

Ücretsiz eğitim çalışmasının tamamı Zoom platformu aracılığıyla yürütülecek. Çalışmanın verimli olması açısından katılımcı sayısı 14 kişi ile sınırlı olacak.

Başvuru

Eğitime katılmak için 20 Mart 2022 Pazar günü saat 24.00’a kadar Berfin Coşkun’a berfin@sensizolmazsessizolmaz.org mail adresinden ulaşabilirsiniz.

Sensiz Olmaz Sessiz Olmaz Platformu Hakkında

Sensiz Olmaz Sessiz Olmaz, “Bana Kadınlar Anlatsın” projesi kapsamında kurulmuş, medya ve sivil toplum kuruluşu çalışanlarıyla kadın uzmanları bir araya getirerek kadınların medya ve kamusal alanda uzmanlıklarıyla daha görünür olmalarını amaçlayan bir veri tabanı.

Daha fazla bilgi için Platform’un websitesini ziyaret edebilir; Sivil Sayfalar’da yayınlanan röportajı Türkçe ve İngilizce olarak okuyabilirsiniz.

Sensiz Olmaz Sessiz Olmaz Platformu, iki gün sürecek ‘Medya nasıl çalışır, medyayı etkili ve verimli şekilde kullanmanın yolları’ konulu çevrimiçi eğitim düzenliyor. 26 Mart’ta teorik kısmı gerçekleştirilecek eğitiminbirebir stüdyo deneyimi çalışması, takip eden hafta içerisinde katılımcılarla beraber belirlenecek. Sivil toplum ve sosyal girişimcilik alanında çalışan kadın uzmanların başvurusuna açık olan eğitime son başvuru tarihi 20 Mart 2022.