Sivil Toplumun Çevrimiçi Öğrenme Platformu STOK Açıldı

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM)'nin aylar süren hummalı çalışmalarının meyvesi olan 'STOK' (çevrim içi öğrenme platformu) yayına girdi. STOK, güçlü bir sivil topluma, güçlü örgütlere, birlikte güçlenmeye olan ihtiyaçtan doğdu ve sivil toplum örgütü üyelerinin, çalışanlarının, gönüllülerinin, destekçilerinin, takipçilerinin ve aktivistlerinin kullanımı için tasarlandı.

STGM, STOK’u erişime açtığı açıklamada şu sözlere yer veriyor:

“Hepimiz” için yıllar boyunca birlikte öğrendiklerimizi pandemiyle geçen aylar boyunca bir çevrimiçi öğrenme platformunda bir araya getirdik ve ona STOK adını verdik. Ve artık STOK, 15 Aralık 2021 itibariyle sivil toplum örgütlerinin üyelerinin, çalışanlarının, gönüllülerinin, destekçilerinin, takipçilerinin, aktivistlerinin tüm meraklıların, kısaca hepimizin erişimine açıldı.

STOK kendisine ait yıllık takvimi, müfredatı, dersleri, sınıfları, ödevleri, yoklamaları, karneleri ve eğitmenleri ile bizimle birlikte, bizim için oluşturulmuş bir platform. Ortaya çıkabilecek ihtiyaçlarımızı karşılamak ve yaratmak istediğimiz değişimin kesintiye uğramadan sürdürülmesi için bilginin stoklanmış hali sanki.

Kalkıp gideceğiniz bir yer değil STOK, aksine her yerden dahil olabileceğiniz bir dijital öğrenme platformu.”

STOK’ta Şimdilik Neler Var?

STOK’ta kendi içinde bölümlere ayrılan 3 eğitim var. Bu eğitimlere zamanla yenileri eklenecek.

1-Sivil toplum alanına giriş yapmak, alanımızdaki temel kavramları ve tartışmaları tanımak, bu alan içerisinde yaratmak istediğimiz değişimi tanımlayabileceğimiz yaklaşımları ve temel becerileri tanımak için “Herkese Lazım Dersler” var.

2-Etkin ve sürdürülebilir bir değişime doğru donanımlı bir şekilde ilerleyebilmemiz için tasarlama, planlama, strateji geliştirme ve yönetme konularında bilgi ve becerilerimizi geliştirmeyi amaçladığımız “Herkes Plan Sever” var. Sahi herkes plan sever, değil mi 🙂

3-Dijital dünya ile uyumlu bir şekilde kampanya, savunuculuk ve kaynak geliştirme faaliyetlerini dijital araçlar kullanarak yürütebilmemiz için temel kavramlar eşliğinde becerilerimizi geliştirmeyi amaçladığımız “Herkes Dijital Sever” var. Bundan eminiz, dijitali herkes sever 🙂

Kayıt 

Siz de STOK’a bu adresten “Giriş yap”a tıklayarak kaydolabilirsiniz.