‘İnsan Hakları Okulu: Blog’ Katkılarınızı Bekliyor

İnsan Hakları Okulu: Blog açıldı. Blog, insan haklarına dair sözü olan herkesi, Türkiye’de daralan eleştirel kamusal alanı genişletmek, demokratik mücadeleye katkı yapmak amacıyla desteğe çağırıyor.

İnsan Hakları Okulu: Blog, Kapasite Geliştirme Derneği (KAGED) ve İnsan Hakları Okulu (İHO) ortaklığında hayata geçti. Türkiye’de ve dünyada insan haklarının kuramsal ve pratik bağlamda ele alındığı, tartışıldığı, evrensel insan hakları nosyonunu yeniden gündeme taşımayı arzulayan, alternatif ve eleştirel bir çevrimiçi platform olmak amacıyla yayın hayatına başladı.

İnsan haklarına dair sözü olan herkes, Türkiye’de daralan eleştirel kamusal alanı genişletmek, demokratik mücadeleye katkı yapmak amacıyla Blog’a davetli.

Blog, güncel insan hakları yazılarıyla Türkiye’de ve dünyadaki yoğun gündemi tartışabilmek, kuramsal ve yönteme dair yazılarla da herkesi sıkıştığı alanlardan çıkmaya davet etmeyi hedefliyor.

Aynı zamanda Türkiye örneğinde, geçmişten günümüze süre giden ihlallerin izini süren yazılarınız da insan hakları alanında eleştirel ve alternatif bir tartışmayı derinleştirmenin en çok ihtiyaç duyduğumuz şey olduğunun altını çiziyor.

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Yayın ilkelere uygun yazılarınızı blog@insanhaklariokulu.org adresine iletebilirsiniz.