Dilek Kumcu Çocuk Hakları Okulu Başlıyor

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi'nin organize ettiği, Dilek Kumcu Çocuk Hakları Okulu başlıyor.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, çocuk hakları -başka bir ifadeyle insan haklarının çocuklar için özel gerektirdikleri- konusunda bilgi ve deneyim paylaşımı aracılığıyla insan hakları kültürünün gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla; 2021 yılında hayatını kaybeden ve bir çocuk hakları savunucusu olan Dilek Kumcu adına Dilek Kumcu Çocuk Hakları Okulu çalışmalarına ev sahipliği yapıyor.

Dilek Kumcu Çocuk Hakları Okulu ile çocuk hakları ile ilgili çalışmalarda bulunan veya bulunmak isteyen kişilerin; çocukların hak ve özgürlükleri ile maruz bırakıldıkları hak ihlallerine ve ilgili mekanizmalara ilişkin bilgilenmesi, hak temelli bir yaklaşım geliştirmesi ve böylece savunuculuk alanında güçlenmesi amaçlanıyor. Bu doğrultuda birbirini bütünleyecek programlar geliştirilmesi planlandı. Söz konusu programlardan ilki Çocuk Hakları Başlangıç Eğitimi.

Çocuk Hakları Başlangıç Eğitimi, çocuk hakları konusunda güçlenmek ve savunuculuk yapmak için desteğe ihtiyaç duyan herkese açık. Eğitim, giriş niteliğinde bir içerikle, farklı eğitim ve meslek gruplarından katılımcıları bir araya getirecek, interaktif katılıma dayalı olarak kurgulandı. Katılımcıların çocuk haklarına dair temel bilgi ve yaklaşımları öğrenmeleri, kendilerini çocuk hakları hareketinin bir parçası olarak hissetmeleri ve savunuculuk yapmak üzere gerekli olan temel bilgi ve yaklaşımları edinmeleri hedefleniyor.

Kimler Başvurabilir

Farklı eğitim ve meslek gruplarından ve eğitimin tümüne katılmayı gönüllü olarak taahhüt eden herkes.

Eğitim Tarihleri
  • 6-7 Kasım 2021 (Cumartesi – Pazar)
  • 16-17-18 Kasım 2021 (Salı – Çarşamba – Perşembe)
  • 27-28 Kasım 2021 (Cumartesi – Pazar)
Program
  • Hafta sonu ve hafta için program saatleri değişiklik gösteriyor.
  • Program 510 dakikadan oluşuyor.
Başvuru

Detaylara ve başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

  • Eğitimle ilgili sorularınız ve bağlantı sorunları ile ilgili ihe@amnesty.org.tr veya 0541 760 07 54 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.