Büyük Kadın Mitingi 19 Haziran’da İstanbul’da Yapılacak

Kadın örgütleri, EŞİK Platformu'nun (Eşitlik için Kadın Platformu) çağrısıyla 19 Haziran 2021'de "İstanbul Sözleşmesi’nden VAZ-GEÇ-Mİ-YOR-UZ!" sloganıyla Büyük Kadın Mitingi düzenliyor.

20 Mart 2021’de Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekileceğinin duyurulmasının bu yana, kadınların ve LGBTİ+’ların şiddetten korunması ve eşitlik haklarının güvenceye alınması için İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmaya dönük, “hukuksuz kararı tanımıyor ve kabul etmiyoruz!” diyen sivil toplum aktörleri 19 Haziran 2021’de Büyük İstanbul Mitingi düzenliyor.

Miting imzacılarının yaptığı duyuruda, şu ifadeler öne çıkıyor:

“Biz, evlerde, sokaklarda, meydanlarda, işyerlerinde, balkonlarda, sosyal medyada ses çıkaran, haklarına sahip çıkma kararlılığında olan milyonlarız. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının yürürlüğe gireceği 1 Temmuz günü yaklaşırken itirazımızı, isyanımızı, kararlılığımızı en güçlü haliyle, hep birlikte ortaya koymak için EŞİK’in (Eşitlik için Kadın Platformu) çağrıcılığında bir araya geldik. Hep birlikte örgütlenmesini üstlendiğimiz bu mitingde bir kez daha haklarımızdan, mücadelemizden ve İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediğimizi haykıracağız.

Erkek şiddetinin ve çocuk istismarının faili ve aklayanı olanların İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine; haklarımıza ve hayatlarımıza yönelik saldırılarına karşı birlikteyiz ve çok güçlüyüz!

Biliyoruz ki İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik bu saldırılar, kazanılmış diğer haklarımıza yönelik saldırıların da önemli bir adımı. Tek bir hakkımızdan bile vazgeçmeyeceğimizi ilan ediyor, hayatlarımıza sahip çıkıyor, 19 Haziran’da Türkiye’nin her yerinden birlikteliğimizi ve gücümüzü ortaya koymak için bir kez daha buluşuyoruz.

Tüm kadınları ve LGBTİ+ları İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz Büyük Kadın Mitingine çağırıyoruz! Sen yoksan bir eksiğiz… 19 Haziran’da, İstanbul Sözleşmesi’nin imzaya açıldığı İstanbul’dayız!

Susmuyoruz! Korkmuyoruz! İtaat etmiyoruz!
İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmiyoruz…”