PinGOin Eskişehir’deki Gönüllülerini Arıyor

Toplumda herkes için bağımsız erişime ulaşmayı destekleyen bir sosyal girişim olan PinGOin, Eskişehir’de gerçekleşecek yeni projesine destek verecek gönüllülerini arıyor. Son başvuru tarihi 20 Haziran 2021.

PinGOin oluşturduğu web sitesi üzerinden fiziksel engelli ve erişim kısıtlılığı olan bireyleri kendilerine uygun sosyal mekanlarla buluşturan ve gönüllüleri ile birlikte çalışarak toplumda herkes için bağımsız erişime ulaşmayı destekleyen bir sosyal girişim. Ankara’da kurulan ve Ankara Kalkınma Ajansı Gençler İçin Sosyal Girişimcilik Programı’ndan birincilik ödülü ile ayrılan PinGOin, Türkiye’nin şehirlerini gezerek erişilebilirlik konusunda farkındalık sağlamaya devam ediyor.

PinGOin Şehrinde: Şimdi Eskişehir’de

Ulusal Demokratik Enstitüsü (NDI Türkiye) tarafından KATILIYORUZ Programı kapsamında desteklenen PinGOin, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Eskişehir’de gerçekleşecek yeni bir projeye adım atıyor.

Projenin amacı:

  • Kentlilerin engellilik ve erişilebilirlik konusunda farkındalığını artırmak,
  • Kentsel kimlik ve aidiyet bilincini geliştirmek,
  • Eskişehir’deki kafe, restoran, AVM, park gibi herkesin erişmeye hakkı olan sosyal mekanların erişilebilirlik bilgilerini kullanıcılarla paylaşmak.
Gönüllü Olarak Ne Yapabilirim?

Gönüllülerin engelli bireylerle doğru iletişim hakkında bilgilendirici çevrimiçi oturumlara katılarak farkındalık kazanırken, yaz boyu sürdürülecek olan ‘Eskişehir’de Mekan Pinleme’ hareketiyle veri ağını zenginleştirilmesine yardımcı olması bekleniyor.

Proje kapsamında, mekân Pinleyerek mekanlara farklı erişim kriterine sahip kullanıcıların gözünden bakmanın öğrenilmesi mümkün olacak. Eskişehir’de sosyal mekanların bu kullanıcılar için uygunluğunu değerlendirilecek ve bu mekanlar www.pingoin.net platformunda yayınlanacak. Böylece şehrin çeşitli mekanlarının erişilebilirlik düzeyleri konusunda bilgi sağlayarak sosyal mekanlarda deneyim eşitliğini birlikte sağlanmış olacak.

Program

 Haziran 2021- Tanışma ve Mekan Pinleme Bilgilendirme Etkinliği

 Temmuz 2021- Kapsayıcı Davranış Çalıştayı

 Ağustos 2021– Pin Değerlendirme Etkinliği

Haziran – Ağustos 2021- Mekan Pinleme Hareketi

  • Program süreci ZOOM üzerinden online gerçekleştirilecek.
  • Tüm etkinlikler işaret dili çevirisi ve sesli betimleme ile desteklenerek herkes için erişilebilir olacak.
Başvuru Kriterleri
  • Eskişehir’de yaşayan,
  • Herkes için eşit erişimi savunan,
  • Engellilik ve erişilebilirlik konusundaki bilgi ve farkındalığını artırmak isteyen
  • Eskişehir’de gezdiği sosyal mekanların erişilebilirlik bilgisini paylaşacak, program kapsamındaki üç ana etkinliğe katılım gösterebilecek olan kişiler programa başvuru yapabilir.

Son Başvuru Tarihi: 20 Haziran 2021

Başvuru