Genç Hukukçular İçin İfade Özgürlüğü Eğitimi Başvuruları Açıldı

İfade Özgürlüğü Derneği tarafından "Genç Hukukçular için İfade Özgürlüğü Eğitimi" ifade özgürlüğü alanında farkındalık yaratmak ve genç hukukçuların hukuki beceri gelişimini desteklemek amacıyla, 24 Mayıs - 3 Haziran 2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Son başvuru tarihi 16 Mayıs 2021.

İfade Özgürlüğü Eğitimiİfade Özgürlüğü Derneği (İFÖD), genç hukukçulara yönelik ifade özgürlüğü alanında farkındalık yaratmak ve genç hukukçuların hukuki beceri gelişimini desteklemek amacıyla geçen yıl başlattığı eğitimlere çevrimiçi olarak devam ediyor. Bu kapsamda, yeni eğitim tarihleri iki opsiyonlu olarak aşağıdaki şekilde planlandı:

1. Grup: 24-25-26-27 Mayıs 2021 / Saat: 19:00-20:30
2. Grup: 31 Mayıs – 1-2-3 Haziran 2021 / Saat: 19:00-20:30

Program Detayları
  • Bu program, 20-30 yaş arasındaki, ifade özgürlüğü alanına ilgi duyan genç hukukçuların (genç avukatlar, stajyerler, hukuk öğrencileri) başvurularına açıktır.
  • Aşağıda belirtilen konular kapsamında 4 oturumdan oluşan eğitim, yukarıda belirtilen tarihlerde (her grup için 4 günde) tamamlanacak.
  • Eğitim grupları başvuru formunda seçmeli olarak sunulmuştur.
    Eğitimin, Zoom platformu üzerinden sürdürülmesi planlanmakla birlikte, katılımcıların eğitime hazırlıklı gelmeleri öneriliyor.
  • Bu noktada, katılımcılarla eğitim öncesinde gerekli hazırlık dokümanları paylaşılacak.

NOT: Eğitim programına tam katılım şartı aranıyor. Başvuracak kişilerin, yukarıda belirtilen tarihleri göz önüne alarak başvuru yapması rica olunur. Tam katılımı sağlayan katılımcılara, program sonrasında katılım belgesi verilecektir.

Eğitim Konuları

1. Gün – Ali Rıza Çoban
Uluslararası İfade Özgürlüğü Standartları
Türkiye’de İfade Özgürlüğüne Genel Bakış

2. Gün – Yaman Akdeniz
İnternet ve İfade Özgürlüğü: Erişim Engelleme Uygulamaları

3. Gün – Kerem Altıparmak
Milli Güvenlik, Kamu Düzeninin Korunması ve İfade Özgürlüğü

4. Gün – Sevgi Kalan Güvercin
Çatışan Haklar: İfade Özgürlüğü vs Kişilik Hakları
Cumhurbaşkanına Hakaret ve İfade Özgürlüğü

Başvuru

Eğitime buradan başvuruda bulunabilirsiniz.

Bu program için son başvuru tarihi 16 Mayıs 2021, saat 23:00’dür.

*Programa katılacak kişiler, yukarıda belirtilen kriterler ışığında motivasyonları, cinsiyet eşitliği ve kimlik çeşitliliği temel alınarak seçileceklerdir.