İlk Fırsat Programı STK’lar İçin Başvuru Süreci Başladı

Esas Sosyal’in geliştirdiği ve paydaşlarla ortaklaşa uyguladığı İlk Fırsat Programı STK’lar için başvuru süreci başladı. Son başvuru tarihi 12 Mart 2021.

Program, ‘diplomalı, iş arayan’ üniversite eğitimini yeni tamamlamış gençlerin okuldan işe geçiş sürecinde Türkiye’nin önde gelen STK’larında tam zamanlı iş deneyimi kazanmalarını destekliyor.

STK’larda 12 ay boyunca çalışan gençlerin maaş giderleri ise Esas Sosyal ve kurumsal destekçiler tarafından hibeyle; akademi giderleri de Esas Sosyal tarafından karşılanıyor. İlk Fırsat Akademisi kapsamında, 21. yüzyıl becerilerini geliştirmek için söyleşilere, eğitimlere katılan gençler, mentorluk desteği de alıyorlar.

Bugüne kadar 30’u aşkın STK’da 150 genç İlk Fırsat Programı’na katıldı.

Üniversiteden yeni mezun olmuş gençlere iş olanağı vermek isteyen, aşağıdaki koşulları karşılayan, en az 3 yıl önce ve T.C. yasalarına göre kurulmuş tüm dernekler, vakıflar ve üst kuruluşları (federasyon, konfederasyon vb.) İlk Fırsat’a başvurabilirler.

STK’lar İçin Başvuru Koşulları
  • Toplum yararına çalışmalar yürüten (Çevre, sağlık, eğitim, kültür-sanat, çocuklar, engelliler, gençler, insani yardım, sosyo-ekonomik gelişim ve kadınlar ile ilgili alanlarda çalışanlara öncelik verilecektir)
  • En az 7 tam zamanlı çalışanı olan
  • Son iki yılda yıllık en az 750.000 TL bütçesi olan
  • Talep ettikleri pozisyon için net bir iş tanımı sunan
  • Katılımcı gençlere işbaşı deneyimi ve kişisel gelişim olanağı sunan
Başvuru

Başvuru formunda ve detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.