‘İlk Fırsat’ 2018 dönemi STK başvuruları ile başlıyor

2018’de bir gence ‘İlk Fırsat’ vermek ister misiniz? Esas Sosyal’in geliştirdiği ve paydaşlarla ortaklaşa uyguladığı İlk Fırsat Programı, ‘diplomalı iş arayan’ üniversite eğitimini yeni tamamlamış gençlerin okuldan işe geçiş sürecinde Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarında (STK) tam zamanlı iş deneyimi kazanmalarını destekliyor. STK’larda 12 ay boyunca çalışan gençlerin tüm giderleri Esas Sosyal’in karşıladığı program […]

2018’de bir gence ‘İlk Fırsat’ vermek ister misiniz? Esas Sosyal’in geliştirdiği ve paydaşlarla ortaklaşa uyguladığı İlk Fırsat Programı, ‘diplomalı iş arayan’ üniversite eğitimini yeni tamamlamış gençlerin okuldan işe geçiş sürecinde Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarında (STK) tam zamanlı iş deneyimi kazanmalarını destekliyor. STK’larda 12 ay boyunca çalışan gençlerin tüm giderleri Esas Sosyal’in karşıladığı program kapsamında 21’inci yüz yıl becerilerini geliştirmek için söyleşiler, eğitimler ve mentorluk desteği de sunuluyor.

Bu güne kadar 14 sivil toplum kuruluşunda 35 gencin desteklendiği İlk Fırsat Programa katılıp, 2018 yılında bir gence ilk fırsat vermek isteyen STK’lar için başvuru süreci başladı. Başvurular 11 Ağustos’ a kadar devam edecektir. Başvurular İlk Fırsat web sitesinde yer alan form üzerinden yapılmaktadır. Başvuru sürecinde yardımcı olacak STK Başvuru Rehber’ini dikkatle incelemeniz öneriyoruz.

Program kapsamında işbirliği yapılacak STK’ların başvuru ve değerlendirme sürecinden sonra (Temmuz-Eylül) gençlerin seçme ve yerleştirme süreci gerçekleştirilmektedir (Ekim-Aralık). Program katılımcısı olacak gençler işlerine Ocak 2018’de başlayacaklar.

İlk Fırsat Nedir?

2015’te kurulan Esas Sosyal, Türkiye’de farklı aktörlerle birlikte hareket ederek bu alanda sürdürülebilir bir değer yaratılabileceği fikrinden yola çıkarak beş yıl boyunca çalışma alanını ‘Gençlik ve İstihdam’ olarak belirledi. Bu çerçevede gençlerin eğitim hayatından çalışma hayatına geçiş sürecinde karşılaştıkları engelleri kaldırmaya yönelik programlar geliştiriliyor ve destekleniyor.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Kaynak: AB-İlan