İlk Fırsat Programı’nın Başvuruları Başladı!

İlk Fırsat Programı, beşinci yılında 55 öğrenciye 26 sivil toplum kuruluşunda ilk iş fırsatı sunacak.

Program, yeni mezun gençlere, sivil toplum kuruluşlarının (STK) kurumsal iletişim, muhasebe, insan kaynakları, idari işler, satın alma, bilgi teknolojileri ve kaynak/iş geliştirme gibi özel sektörde de fonksiyonel olan birimlerinde, 12 ay tam zamanlı çalışarak işbaşı deneyimi kazanmalarına fırsat sunuyor. İlk Fırsat katılımcılarının STK’larda çalıştıkları süre boyunca maaşları, Esas Sosyal ve Esas Sosyal’in vizyonunu paylaşan 20 Kurumsal Destekçi tarafından karşılanıyor.

Programa kabul edilen tüm katılımcılar, İlk Fırsat Akademisi kapsamında 250 saatten fazla 21. yüzyıl becerileri, İngilizce ve Office Programları eğitimleri alıyor. Ayrıca mentorluk desteği ve mülakat etkinlikleri ile iş arama süreçlerine hazırlanıyorlar.

2020 başvuruları 7 Ağustos tarihine dek devam edecek!

2020 yılında 26 STK’da 55 genç program kapsamında desteklenecek. Yeni mezunlara özel olarak kurgulanmış ve gençlerin potansiyellerinin değerlendirildiği profesyonel mülakat süreci ise 24 Ağustos – 16 Ekim tarihleri arasında yapılacak, seçilen adaylar Ekim sonu belirlenecek, 12 ay boyunca tam zamanlı çalışacak ve İlk Fırsat Akademisi eğitimlerine katılacak.

İlk Fırsat Programı’na başvuru tarihinde 20 yaşından gün almış, 25 yaşından gün almamış (1 Ocak 1996-31 Aralık 2000 arasında doğanlar), devlet üniversitesinden yeni mezun olan gençler başvurabiliyor. Mezunların diploma notunun 4’lük sisteme göre en az 2,5/ 100’lük sistemde en az 65 puan olması ve daha önce tam zamanlı çalışmamış olmaları bekleniyor. Gönüllü olarak sivil toplum kuruluşlarında ya da kulüp çalışmalarında görev almış, staj yapmış ve/veya burs almış öğrenciler öncelikli olarak değerlendiriliyor.

Tohum Otizm Vakfı – İnsan Kaynakları Sorumlusu ilanı için tıklayınız.
Tohum Otizm Vakfı – Bilgi Teknolojileri Sorumlusu ilanı için tıklayınız.
Tohum Otizm Vakfı – Kaynak Geliştirme ve Sponsorluk Sorumlusu ilanı için tıklayınız.
Tohum Otizm Vakfı – Mali ve İdari İşler Sorumlusu ilanı için tıklayınız.