Kadınlar İstanbul Sözleşmesi Karşıtı Açıklamalara Tepkili

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün “Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılacağını kesin olarak ifade etti” yönelik açıklamasına tepki gösteren kadınlar, “İstanbul Sözleşmesini Yaşatacağız” kampanyası başlattı.

Eşitlik için Kadın Platformu tarafından yapılan açıklamada, Oğuzhan Asıltürk’ün sözlerinin platform tarafından yürütülen ‘cinskırım’ kampanyasına yönelik bir tehdit olduğu savunularak, “Ancak bu tehdit, asıl olarak kadınların hayat haklarına karşı bir tehdittir; kadınların şiddetsiz bir hayat sürme yolunda kazandığı tüm haklara yönelik bir tehdittir.” denildi.

İstanbul Sözleşmesi’ne ve şiddetle ilgili 6284 sayılı yasaya birlikte sahip çıkılması çağrısında bulunulan açıklamada, “Kadına karşı şiddetin ve kadın cinayetlerinin önlenmesi; İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın uygulanması için yürüttüğümüz kampanyada TBMM’yi ve tüm sorumluları göreve davet ettik. Kadınların haklarının ve hayatlarının, ittifak görüşmelerinin siyasi pazarlık malzemesi olmasına izin vermeyeceğimizi belirtiyor; Görevinse yap, görevin değilse talep et” ifadelerine yer veriliyor.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Melek Önder de, İstanbul Sözleşmesi’nin pazarlık konusu edilemeyeceğini vurgulayarak, “Kadınların hayatı pazarlık konusu edilemez. O nedenle de yapılması gereken tek şey İstanbul Sözleşmesi’nin nasıl tam ve etkin uygulanacağının konuşulup uygulamaya bir an önce geçilmesidir. Kadınların şiddetten uzak bir yaşam yaşamasının, kadın cinayetlerinin durdurulmasının tek yolu budur.” Dedi.

Oğuzhan Asıltürk’ün açıklamasına tepki gösteren kadınlar sosyal medya üzerinden “İstanbul Sözleşmesini Yaşatacağız” kampanyasını başlattılar.