MLSA Haber Atölyesi Ön Başvuruları Açıldı

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nin (MLSA) gazetecilere yönelik düzenlediği Haber Atölyesi genç gazetecilerin başvurularını bekliyor. Son başvuru tarihi 29 Ocak 2021.

MLSA mesleğe yeni adım atmış gazetecilere yönelik bir atölye serisi düzenliyor. 1 Ocak 2021- 30 Haziran 2022 tarihleri arasında tarihleri daha sonra belirlenecek olan üç oturumda gerçekleştirilecek çeşitli atölye çalışmaları ve gazete çıkarma faaliyeti içeren Haber Atölyesi programına ön başvuru süreci başladı.

Şubat ayı başında çevrimiçi olarak yapılacak ve programın içeriğinin anlatılacağı toplantı sonrasında nihai seçim süreci gerçekleşecek. İlk atölye, programa devam edecek katılımcılarla Şubat ayında çevrimiçi olarak düzenlenecek ve iki gün sürecek.

Programın ilerleyen döneminde fiziksel olarak gerçekleşmesi planlanan atölye oturumları için tüm seyahat ve konaklama ücretleri MLSA tarafından karşılanacak. Program sırasında yayınlanan haber dosyaları için katılımcılara eser başına 240 ABD doları değerinde telif ödenecek.

Koordinasyonunu ve ana eğitmenliğini T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu’nun üstlendiği programın katılımcıları eğitimin farklı etaplarında Ali Duran Topuz, Ayça Söylemez, Bahar Çuhadar, Banu Tuna, Can Ertuna, Caner Eler, Cansu Çamlıbel, Elif İnce, Fikret Bila, Gökçer Tahincioğlu, Ömür Ünver, Pelin Cengiz, Sedat Yılmaz, Serpil Çevikcan, Şebnem Turhan, Tolga Şardan, Tuğrul Eryılmaz gibi farklı alanlarda uzmanlık sahibi gazetecilerle çalışma imkanı bulacaklar.

Başvuru Koşulları

Meslek hayatının başındaki genç gazeteciler ile gazetecilik mesleğini icra etmek isteyen üniversite öğrencileri atölye programına başvurabilir. Çalışma süresi ve/veya üniversite bölümü ile ilgili bir kısıtlama bulunmamaktadır. Adayların profesyonel olarak gazetecilik yapma kararlılığını başvurularına yansıtmaları beklenmektedir.

Başvuru

Adaylar, 200 kelimeyi aşmayan ve çalışmak istedikleri haber önerilerini de içeren bir niyet mektubu ve varsa daha önceden yayınlanmış haber örneklerini,  29 Ocak 2021 günü saat 17:00’a kadar başvuru formunu doldurarak iletebilirler.