Sallanmadan Hazırlanalım:
Meclis Deprem Araştırma Komisyonu’na Siz de Katkı Sunun

Sivil Sayfalar; Sivil Toplum İçin Destek Vakfı ve Turkey Mozaik Foundation desteğiyle düzenlediği kampanyada, sivil toplum kuruluşlarını Meclis Deprem Komisyonu'na görüş, öneri ve başvurularla katkı sunmaya çağırıyor.

Türkiye’nin deprem kuşağında olduğu gerçeği her gün başka bir sarsılmayla gündeme geliyor. İzmir’de 30 Ekim’de yaşanan depremle birlikte, Türkiye 2020 yılında depremde en çok can kaybının yaşandığı ülke oldu.

İzmir depreminin ardından kurulan TBMM’de Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu, depreme karşı alınacak tedbirler ve yapılması gereken düzenlemelerle ilgili çalışmalarını  sürdürüyor. Depreme karşı alınacak önlemleri tespit etmek amacıyla kurulan Meclis Deprem Araştırma Komisyon’u, gerekli gördüğü hallerde uygun bulduğu ilgili STK’ları Komisyon toplantılarına davet ederek bilgilerine başvuruyor. Bu görüşmelerin dışında, komisyon sivil toplum kuruluşlarından gelecek katkılara açık.

Sallanmadan Hazırlanalım

Sivil Sayfalar olarak Sivil Toplum İçin Destek Vakfı ve Turkey Mozaik Foundation  desteğiyle düzenlediğimiz projede, Deprem Komisyonu’nun çalışmalarını izlemenin yanı sıra; depremle ilgili alınacak önlemler başta olmak üzere yapılması gerekenlerle ilgili farkındalık ve savunuculuk çalışmaları yürüteceğiz. Proje kapsamında düzenlediğimiz kampanyada; deprem başta olmak üzere afet alanında çalışan tüm kuruluşları, çalışmalarını Deprem Komisyonu nezdinde görünür kılmaya davet ediyoruz. Hadi gelin hep birlikte; “Sallanmadan Hazırlanalım”

Komisyon’a Görüş ve Önerilerinizi Nasıl İletirsiniz?

STK’lar, diğer sivil aktörler ve yurttaşlar, öncelikle Deprem Araştırma Komisyonu web sayfasından çalışmaları takip edebilirler.

Komisyon çalışmalarının 3 ay gibi kısa bir süre ile sınırlı olduğu dikkate alındığında, TBMM’de her hafta düzenli olarak yapılan toplantılara davet edilmeyi ya da katılım talebinin kabulünü beklemeden tüm sivil aktörler ve yurttaşlar internet üzerinden veya mektup, faks, e-posta gibi yollarla komisyona görüşlerini iletebilirler.

Görüş ve önerilerinizi Meclis Deprem Araştırma Komisyonu’na çeşitli şekillerde iletebilirsiniz:

  1. Yurttaşlar ve tüm sivil aktörler deprem@tbmm.gov.tr adresinden veya komisyonun 0 (0312) 420 53 88-90 numaraları telefon hattından ya da 0312 420 53 77 faks numaralarından komisyona önerilerini iletebilirler.
  2. Mektup yolu ile görüş iletmek isteyenler ise bunları TBMM Yerleşkesi, Ana Bina 1. Kat 295 Numaralı Oda-ANKARA adresine ulaştırabilirler.
  3. Deprem Meclis Araştırma Komisyonu 3 aylık sürede ve pandemi koşulları nedeniyle sınırlı sayıda kişi ve kurum ile doğrudan görüşme gerçekleştireceğinden, sivil aktörler davet edilmeyi beklemek ya da talep etmek yerine, görüşlerini doğrudan komisyon üyelerine iletebilirler.

Bu yollarla komisyona iletilen görüş ve öneriler, resmi evrak olarak, dilekçe işlemi görür; konuyla ilgileri ve nitelikleri oranında Komisyon tarafından dikkate alınır. Dolayısıyla STK’lar tarafından iyi hazırlanmış ve çözüme yönelik bir yaklaşımla iletecek görüş ve önerilerin komisyon tarafından dikkate alınma olasılığı yüksektir.

Komisyona İleteceğiniz Önerileri Sivil Sayfalar ile Paylaşın

Meclis Deprem Araştırma Komisyonu’na yapacağınız öneri ve katkıları, aynı zamanda kendi sosyal medya hesaplarınız ve Sivil Sayfalar’ın sosyal medya hesaplarından paylaşarak, daha geniş kitlelerin bundan haberdar olmasını ve komisyon tarafından dikkate alınmasını sağlayabilirsiniz.

Sosyal medya paylaşımlarınızda;

#SallanmadanHazırlan ve #DepremKomisyonunuİzliyoruz hashtag’lerini kullanabilirsiniz.

Komisyon çalışmaları ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.