Sivil Toplum İçin Beşibiryerde Eğitimleri Başlıyor!

“AB İzleme Ağı” Projesi kapsamında hazırlanan ve STK’ları güçlendirmeyi hedefleyen Beşibiryerde Eğitim Programı 21 Aralık 2020’de başlıyor. Eğitimler farklı günlerde yapılacak olan Dijital Araçlar Eğitimi, Stratejik Planlama Eğitimi, Savunuculuk Eğitimi, Ortaklık Kurma ve İndikatör Belirleme Eğitimi ve Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) Eğitimi başlıklarından oluşuyor.

“AB İzleme Ağı” Projesi, Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından uygulanan Kamu Sektörü ve STK’lar Arasında İşbirliğinin Güçlenmesi İçin Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı kapsamında TAV (Türkiye Avrupa Vakfı), YADA (Yaşama Dair Vakıf) ve İKV (İktisadi Kalkınma Vakfı) ortaklığında yürütülüyor. AB İzleme Ağı projesi kapsamında hazırlanan Beşibiryerde Eğitim Programı’nda yer alan eğitimler herkesin katılımına açık ve ücretsiz.

Eğitim içerikleri, kapsamı, tarihleri ve kayıt formları:

1) Dijital Araçlar Eğitimi

Bu eğitimde her geçen gün çoğalan dijital kanalların nasıl daha etkin kullanılacağı ve iletişim dünyasının işleyişi vurgulanacak, dijital kanalları kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği üzerinde durulacak.

Tarih ve saat: 21 Aralık 2020, Pazartesi ­| 13:00 – 17:00
Kayıt için tıklayınız.

2) Stratejik Planlama Eğitimi

Stratejik planlama sivil toplum kuruluşlarının orta vadeli amaç ve hedeflerini tanımlamalarına ve bu amaç ve hedefleri gerçekleştirmeye yönelik etkili eylemleri belirlemelerine imkân veren bir yöntemdir. Bu eğitim, strateji kavramından yola çıkarak, stratejik planlamanın adımlarını ele alacak ve bu yöntemi farklı kapasitedeki kuruluşların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde kullanmanın yollarını tartışacak.

Tarih ve saat: 22 Aralık 2020, Salı | 15:00 – 18:00
Kayıt için tıklayınız.

3) Savunuculuk Eğitimi

Temel hak ve özgürlükler için çalışmalarını sürdüren sivil toplum öznelerinin, politikaları etkilemek üzere gerçekleştirdiği ve gerçekleştirebileceği bütün çalışmalar düşünülerek kurgulanan eğitimde “Savunuculuk nedir?” “Neden savunuculuk yapılır?” “Savunuculuk nasıl yapılır?” sorularına cevap aranacak.

Politika etkileme sürecinde, savunuculuk ile birlikte karşımıza çokça çıkan kampanya, lobi gibi kavramların da savunuculuk faaliyetleriyle olan ilişkilerine odaklanılacak. Eğitimde ayrıca, savunuculuk alanındaki iyi örnekler de katılımcılarla paylaşılacak.

Tarih ve saat: 23 Aralık 2020, Çarşamba | 13:30 – 17:00
Kayıt için tıklayınız.

4) Ortaklık Kurma ve İndikatör Belirleme Eğitimi

Sivil toplum alanında çalışmalar yapan sivil toplum özneleri, farklı ihtiyaçlarla diğer aktörlerle iş birlikleri kurabilmek. Bu eğitimde,

  • Ortaklık/ağ kurma çalışmalarına dair temel kavramlar, ihtiyaçlar ve yaklaşımlar,
  • Ortaklık/ağ kurmanın adımları,
  • Ortaklık/ağ çalışmalarında gösterge belirleme ve gösterge temelli izleme,
  • Gösterge temelli izleme ve savunuculuk ilişkisi,
  • Ortaklık/ağ kurmaya dair farklı örnekler, pratik bilgiler ve kaynaklar konularına odaklanılacak.

Tarih ve saat: 24 Aralık 2020, Perşembe | 13:30 – 17:00
Kayıt için tıklayınız.

5) Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) Eğitimi

Bu eğitimin amacı başta Avrupa Birliği olmak üzere çeşitli ulusal ve uluslararası kurumların hibe programlarına yönelik proje yazabilmek gerekli bilgilerin ve yöntemlerin tanıtılmasıdır. Bu eğitim sırasında sözü edilen yöntem ‘Proje Döngüsü Yönetimi’ tanıtılmaya çalışılacak, bu yöntem ile ilgili temel kavramlar ve başlıklar incelenecek. Eğitim sırasında farklı yazılmış ve uygulanmış projelerden gerçek örnekler aracılığıyla tanıtılan kavram ve yöntemlerin nasıl hayat bulduğuna dair bilgiler ve ipuçları da verilecek.

Tarih ve saat: 25 Aralık 2020, Cuma | 15:00 – 17:00
Kayıt için tıklayınız.