Afet ve Acil Durumlarda Kullanılan Uluslararası Standartlar Eğitimleri

Nirengi Derneği, afet ve acil durumlar/insani yardım alanında çalışan kurum ve kuruluşlar arasında ortak bir dil ve yaklaşım oluşması için 5 farklı modülden oluşan Afet ve Acil Durumlarda Kullanılan Uluslararası Standartlar Eğitimleri düzenliyor.

Eğitimler çevrimiçi ve Zoom platformu üzerinden, ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir. Her eğitim için 15 kişilik kontenjan mevcuttur. İlgili alandan olma ve eğitime katılmaya uygunluk durumuna göre başvuru sırası ile kayıt alınacaktır. Eğitimi tam olarak tamamlayan kişilere katılım belgesi verilecektir. Nirengi Derneği YK Üyesi ve Programlar Koordinatörü Zeynep M. Sanduvaç’ın vereceği eğitimin dili Türkçe’dir.

5 farklı modülden oluşan eğitim programı ve kayıt linklerini aşağıda bulabilirsiniz.

Eğitim Programı 1: Sphere İnsani Yardım Sözleşmesi ve Afet Müdahale Standartları

(Sphere Humanitarian Charter and Disaster Response Minimum Standards)

Tarih: 10 Aralık 2020 Perşembe ve 11 Aralık 2020 Cuma

Eğitim saatleri: 10.00-14.30 (her iki gün için aynı saat aralığı)

Süre: 2 gün

Eğitim içeriği: 1.Gün: Sphere MS 1. bölüm Sphere Nedir? Temel Standartlar i) İnsani Yardım Sözleşmesi ii) Koruma Prensipleri iii) Temel İnsani Yardım Standardı

2.Gün: Sphere MS 1. bölüm Sphere Nedir? Temel Standartlar i) İnsani Yardım Sözleşmesi ii) Koruma Prensipleri iii) Temel İnsani Yardım Standardı

Kayıt linki için tıklayınız.

Eğitim Programı 2: Temel Kalite ve Hesap Verebilirlik İnsani Yardım Standardı

(The Core Humanitarian Standard on Quality and Accountability (CHS))

Tarih: 17 Aralık 2020 Perşembe

Eğitim saatleri: 10.00 – 14.00

Eğitim içeriği: İnsani yardım müdahalesine katılan kurumların ve kişilerin yaptıkları yardımın kalitesini ve etkinliğini artırmak için kullanabilecekleri dokuz taahhüt.

Kayıt linki için tıklayınız.

Eğitim Programı 3: Sosyal ve Duygusal Öğrenme ve Psikososyal Destek (INEE)

Tarih: 24 Aralık 2020 Perşembe

Eğitim saatleri: 10.00 – 14.00

Eğitim içeriği: Çocuklara ve gençlere yönelik her türlü eğitim ortamında uygulamalı ve yüksek nitelikli psikososyal müdahalelerinin etkin, efektif ve hesap verebilir şekilde yapılmasını destekleyen bir program.

Kayıt linki için tıklayınız.

Eğitim Programı 4: Acil Durumlarda Erken Çocukluk ve Çocukluk Gelişimi (INEE-WHO)

Tarih: 29 Aralık 2020 Salı Eğitim saatleri: 10.00 – 14.00

Eğitim içeriği: Acil durumlarda erken çocukluk ve çocukluk (0-8 yaş aralığı) gelişiminin önemine dikkat çekerken, erken yaşlarda çocukların sağlıklı gelişimi için çocuk korunma, beslenme, sağlık, su ve sanitasyon, barınma, eğitim vb. sektörler arası işbirliğine odaklanır.

Kayıt linki için tıklayınız.

Eğitim Programı 5: Afet ve Acil Durumlarda Ruh Sağlığı ve Psikososyal Destek Standartları (IASC- Mental Health and Psychosocial Support in Emergency Settings)

Tarih: 5 Ocak 2020 Salı

Eğitim saatleri: 10.00 – 14.00

Eğitim içeriği: IASC, Acil Durumlarda Ruh Sağlığı ve Psikososyal Destek Kılavuzu tanıtımı yapılır. Program, insani yardım aktörlerinin iş birliği içinde afet ve acil durumlardan etkilenen toplulukların  ruh sağlığını ve bütüncül iyi olma halini korumaya ve iyileştirmeye yönelik çalışmaların kalitesini ve hesap verebilirliği arttırmaya odaklanır.

Kayıt linki için tıklayınız.