Nirengi Derneği Çocuklar İçin Pozitif Gelişim Eğitimi Düzenliyor

Nirengi Derneği, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde çalışanların başvurabileceği Çocuklar İçin Pozitif Gelişim Eğitimi düzenliyor. Eğitim 3-4 Nisan 2021 tarihleri arasında düzenlenecek.

2016 yılından bu yana Çok Geç Olmadan Çocuk İstismarına Dur De! projesi kapsamında farklı il ve ilçelerdeki okullarda öğretmenlere, velilere, destek personellerine istismar ve akran zorbalığı farkındalığı temalı eğitimleri düzenleyen Nirengi Derneği, bu eğitimleri İstanbul İl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bünyesindeki sosyal hizmet meslek elemanlarıyla paylaştı.

Nirengi Derneği, Çocuklar için Pozitif Gelişim eğitimleri kapsamında istismar ve akran zorbalığı konularında; çocuklar ile doğrudan iletişimi olan öğretmenlere ve sosyal hizmet meslek elemanlarına bu konuları çocuklara anlatabilmeleri ve okul/kurum ortamında uygulayabilmeleri için sınıf/kurum içi etkinlikler geliştirdi.

Çocuklar için Pozitif Gelişim eğitimleri istismar ve akran zorbalığı konularında koruyucu önleyici, müdahale ve destek mekanizmalarını içerirken, sınıf/kurum ortamında uygulanabilecek etkinlikleri içermektedir. Bu çerçevede eğitim istismar ve akran zorbalığı konularında;

  • Koruyucu önleyici ne tür çalışmaların yapılabileceği,
  • Vaka olması durumunda nasıl fark edilebileceği,
  • Vaka olması durumunda çocuk ile nasıl iletişime geçileceği ve adli görüşme,
  • Vakanın Çocuk Koruma Kanunu’nda nasıl ele alındığı
  • Vaka olması durumunda nasıl bir prosedür izlenmesi gerektiği vb. konuları kapsamaktadır.

Eğitimler çevrimiçi ve Zoom platformu üzerinden gerçekleştirilecek.

Başvuru Şartları

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde çalışan, çocukla temas halinde bulunan sosyal çalışmacı, psikolog, sosyolog, çocuk gelişim uzmanı, vb. olmak.

Kontenjan: 150 kişi
Tarih: 3 Nisan 2021 Cumartesi – 4 Nisan 2021 Pazar
Eğitim saatleri: 13.00-16.30 (Her iki gün için de aynı saatler geçerlidir)
Süre: 2 gün (3,5 saat X 2 gün) (2 günde de aynı katılımcıların katılımı gereklidir)

Başvuru
Buradan başvuruda bulunabilirsiniz.