Sivil Toplum için Destek Vakfı Cemre Fonu Duyurusu

Sivil Toplum için Destek Vakfı’nın Türkiye’de yoksulluk sorununa yönelik çalışmalar yapan STK’ları desteklemek amacıyla kurduğu Cemre Fonu ön başvuru çağrısı açıldı. Başvurular 23 Aralık 2020 Çarşamba günü saat 10:00'a kadar açık.

Türkiye’de yoksulluk sorununa yönelik çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarını desteklemek amacıyla kurulan Cemre Fonu’nun ön başvuru çağrısı açıldı. Yoksullukla mücadele alanında yapılan sivil toplum çalışmalarının desteklenmesi yoluyla toplumsal ihtiyaçların karşılanması, ortaya çıkacak modellerin diğer sivil toplum ve kamu paydaşları tarafından benimsenmesi ve bu alandaki deneyimin artırılmasını hedeflenerek kurulan Cemre Fonu ile STK’ların çalışmaları desteklenecek.

Fon kapsamında hibe almaya hak kazanan kuruluşlara ayrıca kaynak ve uzmanlık aktarımı yoluyla da destekler sağlanacak. İki kademede değerlendirilecek fonun ilk aşamasında aşağıdaki kriterlere uyan STK’ların ön başvuruları kabul edilecek:

Türkiye’de kurulmuş dernekler, vakıflar, kooperatifler ve diğer kar amacı gütmeyen

2019 veya daha öncesinden beri sahada aktif olarak çalışan,

2019’daki gelirleri 30.000 TL üstünde olan kuruluşlar.

STK’ların önerdikleri proje fikirlerinin bütçesinin en fazla 150.000 TL olması gerekir.

Doğrudan yoksullukla mücadele alanında çalışmasa da çalıştıkları hedef kitle çerçevesinde kurumsal bir uzmanlık geliştirmiş olan STK’ların, bu yeni dönemin oluşturduğu ihtiyaçlar kapsamında yoksulluk alanında yapmak istedikleri projelerle fona başvurmaları teşvik ediliyor.

Fon hakkında detaylı bilgiye (ön başvuru formu, değerlendirme kriterleri ve fon takvimi) buradan ulaşabilirsiniz.