“Pandemide Çocuk Olmak” Video Gösterimine Davetlisiniz

YÖRET Vakfı, “Pandemide Çocuk Olmak!” adıyla çocuklar, aileleri ve çocuklarla çalışan eğitimciler için özel bir çalışma hazırladı. Vakıf hazırladığı “Pandemide Çocuk Olmak!” adlı 4,5 dakikalık bir animasyon video ile hepimizi şiddetsiz bir ev yaşamına çağırıyor! 7-13 yaş arası çocuklar ve ailelerine yönelik olan video, 17 Kasım tanıtım toplantısının ardından YÖRET Vakfı’nın Youtube kanalından izlenebilir.

Okulların kapanması, karantina tedbirleri, ailelerinin yaşadığı geçim sorunları, destek mekanizmalarına erişememe çocukları Pandemi döneminde derinden etkiledi. Belirsizliklerle dolu bu süreci aileler de ilk defa karşılıyordu. Aile içi iletişimde sıkıntılar yaşandı, virüsün yarattığı stres çatışmalara neden oldu; çocuklar ve diğer aile bireyleri duygularını ifade etmekte güçlükler yaşadılar, tüm süreçle baş etmeye çalışmak hepimizi derinden yordu.

İşte bu koşullardan hareketle YÖRET Vakfı tarafından hazırlanan “Pandemide Çocuk Olmak!” videosu ile sürece bir de çocuklar gözünden bakarken, barışçıl baş etme yöntemleriyle ilgili evde yapılabileceklerimiz aktarılıyor.

Pandemide Çocuk OlmakBir ön araştırma ile başlatılan çalışmada önce psikolojik danışmanlar ve ardından İstanbul’da konuyla ilgili dezavantajlı gruplarla çalışma yapmış Sulukule Gönüllüleri Derneği, Zeytinağacı Derneği ve Tarlabaşı Toplum Merkezi ile görüşmeler yapıldı. Ama en önemlisi videonun ana kurgusunu oluşturan çocuklar ile bir odak grup görüşmesi yapıldı. Çıkan sonuçlar, çocukların önerileri ve uzman desteği ile “Pandemide Çocuk Olmak” videosunun temelini oluşturdu.

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’nın desteği ve YÖRET ekibinin katkıları ile hazırlanan videonun senaryosu çocuk hakları alanında çalışan Çocuk Çalışmaları Uzmanı Ceren Suntekin tarafından yazıldı. Videonun animasyonu Creative And More Dijital Ajansı tarafından yapıldı ve videonun karakterleri Ayşe ile Ali’yi ise Alara Yeğin ve Ali Kutal seslendirdi.

Video, çocukları ve birbirimizi daha iyi anlamamıza katkı sağlaması dileğiyle YÖRET Vakfı’nın Youtube kanalından 17 Kasım video tanıtım toplantısının ardından isteyen herkes tarafından izlenebilir.

“Pandemide Çocuk Olmak “

Tanıtım toplantısı: 17 Kasım 2020

Topic: YÖRET-PANDEMİDE ÇOCUK OLMAK VİDEO GÖSTERİMİ

Time: Nov 17, 2020 02:00 PM Istanbul

Toplantı linkine buradan ulaşabilirsiniz.

Meeting ID: 827 6603 9917

Passcode: 428589