Ekolojik Çiftliklerde Gönüllü Olmak İster misiniz?

Buğday Derneği'nin "Ekolojik Çiftliklerde Tarım Turizmi ve Gönüllü Bilgi, Tecrübe Takası" projesi, TaTuTa üyesi olarak Türkiye'nin farklı bölgelerindeki çiftliklerde gönüllü olabilir; doğa dostu tarımdan, arıcılığa kadar pek çok alanda deneyim kazanabilirsiniz.
TaTuTa Ziyaretçisi Kabul Etmek İsteyen Ev Sahipleri İçin Adımlar
  1. İlgi duyan çiftçi aileler Buğday Derneği’ne gelerek ya da telefon, faks, mektup veya elektronik posta ile detaylı bilgi alırlar.
  2. Aldıkları bilgiler ışığında programa dahil olmak istediklerine karar verdiklerinde başvuruda bulunurlar.
  3. Buğday Derneği temsilcisiyle yapacakları ön görüşmede aday değerlendirme sorularını yanıtlarlar, adaylıkları uygun bulunursa Dernek temsilcisi tarafından ziyaret edilirler. TaTuTa programına dahil olma talebiyle ilgili karar, bu ziyaret sonrasında Dernek tarafından kendilerine bildirilir.
  4. Programa dahil edilen ev sahipleri ile Buğday Derneği arasında sözleşme imzalanır.
  5. Sözleşme gereğince Buğday, ev sahibine haber vererek ziyaretçileri yönlendirir, ancak ziyaretçi ve ev sahibi arasındaki herhangi bir alışverişe dahil olmaz.
TaTuTa Ziyaretçisi Olmak İsteyenler İçin Adımlar
  1. TaTuTa web sitesi üzerinden kılavuz ve ev sahibi bilgi bölümlerini inceler.
  2. Ev sahiplerinin ayrıntılı bilgilerini görebilmek ve ev sahiplerine ziyaret başvurusu yapabilmek için site üzerinden kayıt işlemini gerçekleştirir, kayıt sırasında veya sonrasında kayıt ücretini öder. Buğday Derneği üyeleri kayıt işlemini ücretsiz gerçekleştirir.
  3. Ziyaret etmek istediği ev sahipleri, ziyaret tarihleri ve ziyaret tipine (gönüllü veya konuk) karar verir ve başvurusunu yapar.
  4. Başvuru onayını takiben ziyaretiyle ilgili detayları ev sahibiyle de görüşerek, rezervasyon tarihlerinde çiftlikte olacak şekilde seyahatini programlar ve gerçekleştirir.
  5. “Gönüllü” ziyaretçiler verecekleri iş gücü, bilgi veya tecrübe desteği, “konuk” ziyaretçiler ise çiftliğe yapacakları mali destek ile ilgili doğrudan ev sahibiyle ilişkiye geçer ve onlara karşı sorumludur.
  6. TaTuTa, Buğday Derneği’nin tescilli markası ve özgün model projesidir. TaTuTa ziyaretçilerine Buğday Derneği’nin Türkiye’nin kırsal toplumu için ürettiği projelerine devam edebilmesi için üye olarak karar mekanizmalarında yer almalarını önerilir.

Detaylı bilgi almak için tıklayınız.