ASAP’tan İstanbul Sözleşmesi’ne ‘Sahip Çıkılsın’ İmza Kampanyası

07 Ağustos 2020
Aile ve Sosyal Araştırmalar Platformu (ASAP) İstanbul Sözleşmesi’ne ‘sahip çıkılması gerekir’ çağrısıyla bir imza kampanyası düzenledi.

ASAP’tan yapılan açıklamada, İstanbul Sözleşmesi üzerinde gerçekleşen tartışmalar amacını hayli aşmış olduğu belirtilerek, “Sözleşme, ne bütün kötülüklerin anasıdır, ne de tek başına şiddet sorununu çözebilecek kabiliyettedir. Ancak kadınlara yönelik şiddetle mücadelede önemli bir adım, bir “dur” çağrısıdır, bir kararlılık göstergesidir.  Bugüne kadar öldürülmüş binlerce kadına bir vefa, şiddet gören kadınlara uluslararası hukuk açısından bir teminattır. Her metin gibi mükemmel değildir. Ancak daha iyisi olana kadar bu sözleşmeye sahip çıkılması gerekir.” denildi.

Konuya ilişkin tartışmalara katkı yapmak için Ayla Kerimoğlu, Ayşe Böhürler ve Emel Topçu tarafından  “İstanbul Sözleşmesi Nedir, Ne Değildir” başlıklı bir metin hazırlandığı da belirtilen açıklamada, “Kadına yönelik şiddetin aileyi, çocuğu ve toplumu da olumsuz etkilediğini düşünüyoruz.” denildi.

ASAP’ın kurucular kurulunda, Ayla Kerimoğlu, Ayşe Bostancı, Ayşe Güney, Gülenay Pınarbaşı, Hatice Gökçe, Hatice Balin, Henim Demirhan, Sevinç Sanisoğlu, Serpil Balat, Vildan Bayraktar, Yasemin Çoban bulunuyor.

Metnin tamamına ulaşmak ve imza kampanyasına katılmak için tıklayınız.