“Bambu Ağacı Esin Kaynağımız Oldu”

8 aylık sürede 400'ün üzerinde gönüllüyle, bine yakın öğrenciye ücretsiz online özel ders veren Bambu Gönüllü Eğitim Platformu'nun düzenlediği iki hafta sürecek yaz festivali başladı. Bambu ağacının zorlu büyüme öyküsünün kendilerine esin kaynağı olduğunu belirten kurucu Akın Günaydın, amaçlarının eğitim alanındaki eşitsizlikleri gidermek olduğunu kaydediyor.

İstanbul Üniversitesi Gönüllü Akademisi öğrencilerinin proje olarak başlattıkları online gönüllü eğitim platformu Bambu, 1-15 Temmuz tarihleri arasında yüzlerce atölyenin olduğu bir festival düzenliyor.

Okul projesinden eğitim eşitsizliğini ortadan kaldırmak için giderek büyüyen bir platforma dönüşen Bambu’nun kurucusu Akın Günaydın ve kurum içi eğitimler koordinatörü Zeynep Nur Giray, yola çıkış öykülerini ve düzenledikleri festivali Sivil Sayfalar’a anlattılar.

Bambu ağacının esin kaynakları olduğunu belirten Akın Günay, 8 aylık sürede bine yakın öğrenciye ulaştıklarını, amaçlarının daha çok öğrenciye özellikle de eğitim alanında eşitsizlikler yaşayan çocuklara ulaşmak olduğunu dile getiriyor. Bambu’nun gönülülük motivasyonuyla yürüyen bir platform olduğunu belirten Zeynep Nur Giray ise, katkı sunmak isteyen tüm gönüllülere ve kurumlara işbirliğine açık olduklarını kaydediyor.

Bambu Gönüllü Eğitim Platformu’nun 1-15 Temmuz tarihleri arasında düzenlediği online yaz festivalinde, 4-18 yaş arası çocuklar için sanat atölyelerinden, akıl oyunlarına, kişisel gelişim eğitimlerinden, gönüllülük ile ilgili  farkındalık çalışmalarına kadar bir çok alanda ücretsiz atölyeler düzenlenecek.

Festival ve platformla ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.