HEAL – Sağlık ve Çevre Birliği Tam Zamanlı Proje Koordinatörü Arıyor

Çevrenin insan sağlığı nasıl etkilediğini ele alan, Avrupa merkezli sivil toplum kuruluşu Sağlık ve Çevre Birliği (HEAL)’nin Türkiye’deki “Türk sağlık sektörünün çevre ve iklim değişikliği konularına katılım kapasitesinin geliştirmesi” projesi kapsamında medya ve iletişim desteği verecek bir ekip arkadaşı aranıyor.

AB tarafından finanse edilen bu proje, Türk sivil toplum örgütleri ve bireylerin örgütsel, iletişim ve politika katılımını güçlendirmeyi ve Avrupa sivil toplumuyla diyalogu kolaylaştırmayı amaçlamakta. Faaliyetler arasında eğitim ve atölye çalışmalarının yanı sıra savunuculuk toplantılarının düzenlenmesi, iletişim materyallerinin geliştirilmesi ve iyi uygulamaların paylaşılması yer alıyor. Bu proje, 2015 yılından bu yana HEAL’in Türkiye’de gelişen iletişim ağına; hava kalitesi, enerji ve sağlık alanındaki faaliyetlerine dayanıyor.

İlgilenen başvuru sahipleri aşağıdaki şartları sağlamalıdır;

  • Çevre bilimleri, sosyal bilimler (sosyoloji, iletişim, şehir planlama gibi), sağlık alanlarından birinde lisans derecesine sahip olmak,
  • En az 3 yıl AB projesi koordinasyonunda (paydaş yönetimi, raporlama ve finansal yönetim dahil) deneyimli olmak,
  • İyi derecede yazılı ve sözlü İngilizce bilmek ve anadili Türkçe olmak,
  • Potansiyel çıkar çatışmasını engellemek amacıyla sadece kar amacı gütmeyen kurum veya akademi bünyesinde çalışan adaylar tercih edilecektir.

Aranan nitelikler;

  • İstenen çıktıları ve takvimi gözeterek faaliyetlerin koordinasyonunu, paydaşların ve uzmanların iletişimi sağlama becerisi,
  • Eğitim çalışmaları, ağ toplantıları, online webinarlar gibi planlanan etkinliklerin organizasyonunu (lojistik, görünürlük metaryalleri, katılımcılarla iletişim) yapma ve yönetme kabiliyeti,
  • Kişiler arası iyi  iletişim becerilerisi, güvenilirlik ve motavisyon.

Danışmanlık usülü işe alım yapılacaktır, sözleşme Nisan-Aralık 2020 için geçerli olacaktır ancak uzun dönem için yenilenmesi öngörülmektedir. Tam zamanlı bir iş ilanı için adayın Ankara ya da İstanbul’da ikamet etmesi tercih sebebidir. Seçilen aday, HEAL’in Brüksel’deki Strateji ve Kampanyalar Direktörü ve İstanbul’daki kıdemli danışmanı ile yakın çalışacaktır.

Başvurmak için Strateji ve Kampanyalar Direktörü Anne Stauffer’a (anne@env-health.org ) “Application Consultant Project Coordination” konusu ile İngilizce motivasyon mektubunuzu ve İngilizce CV’inizi içeren bir eposta göndermeniz gerekmektedir.

Son başvuru tarihi 23 Mart 2020’dir, sadece İngilizce başvurular dikkate alınacaktır.

Motivasyon mektubunuz bu ilan ile neden ilgilendiğinizi, kar amacı gütmeyen sektörle ilgili deneyimlerinizi ve talep ettiğiniz günlük brüt ücretinizi içermeli, bir sayfayı geçmemelidir. Sadece ön elemeyi geçen ve iş görüşmesi yapılacak adaylarla iletişime geçilecektir.