Doğruluk Payı Temel Video Atölyesi 14-15 Mart’ta Ankara’da!

Hazırladıkları videolarla Türkiye’nin ve dünyanın sorunlarına değinip, gündeme dair farklı içerikler üreten Doğruluk Payı, temel video atölyesiyle 14-15 Mart'ta Ankara'da!

Son yıllarda Türkiye’de de hızla popülerleşen video gazeteciliğinin hangi temellere dayandığını daha geniş kitlelere aktarmak, temel video çekim ve düzenleme teknikleri üzerine tecrübelerini uygulamalı olarak sizlerle paylaşmak amacıyla “Video 101 -Temel Video Atölyesi” serimizin ilkini Ankara’da başlatıyorlar.

Kurgu programlarını öğrenmek çok mu zor?
Hangi programlar kullanılmalı?
Nasıl bir kamera gerekli?
Akıllı telefonumun kamerası yeterli mi?
Röportaj yapacaksam sesi nasıl kaydetmeliyim?

Bu gibi soruların cevaplarını bulabileceğiniz atölye sonrasında da beraber çalışabilecekleri arkadaşlar edinmek istiyorlar.

İki günlük atölye tamamlandığında, katılımcıların, içinde röportaj olan basit bir haber kurgusunu yapabiliyor olması hedefleniyor.

Video atölyesi 14-15 Mart’ta, 13:00-17:00 saatleri arasında Ankara Kavaklıdere’de bulunan Divan Otel’de gerçekleşecek! Ertesi hafta 21 Mart tarihinde tekrar bir araya gelip, ortaya çıkan işlerin değerlendirilmesi yapılıp sertifikalar teslim edilecek.

Atölyenin verimli olması adına katılımcı sayısı 20 ile sınırlıdır. Çalışma tamamen ücretsizdir. Katılımcıların kendi bilgisayarlarını getirmeleri gerekmektedir.

Başvuru için buraya tıklayabilirsiniz.