‘’Gençler İklime Dayanıklı Yaşamı Oluşturuyor (GİDYO)’’ Projesi Yeni Katılımcılarını Arıyor

Birleşmiş Milletler Küresel Çevre Fonu Küçük Destek Programı tarafından fonlanan bir proje olan GİDYO, geçtiğimiz Haziran ayında 24 gencin katılımıyla 1. Kampını tamamladı. 11 – 16 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenecek 6 gün süren 2. Kamp ile projeye dahil olmak isteyenler için grup, 15 yeni katılımcı arıyor. Son başvuru tarihi: 26 Ağustos 2019 Pazar.

Güneşköy’ün Anadolu Meraları, MA Eğitim Tasarım Danışmanlık desteğinde yürüttüğü Birleşmiş Milletler Küresel Çevre Fonu Küçük Destek Programı (GEF) Küçük Destek Programı (SGP) GEF/SGP tarafından desteklenen ‘’Gençler İklime Dayanıklı Yaşamı Oluşturuyor’’ projesi gençlerin kırsalda var olan fırsatları görmelerini sağlayarak iklim değişikliğine dayanıklı bir yaşamın temellerini atmayı hedefleyen 15 aylık bir proje. 

Mayıs 2019 – Temmuz 2020 (15 ay) sürecek olan projenin nihai hedefi, şehirde ve kırsalda sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği konularına ilgi duyan gençlerin deneyimlerini arttırmalarına katkı sağlamak ve kır-kent arasındaki bağlantıları kuvvetlendirebilecek bir sivil inisiyatif yapısının oluşturulmasını sağlamak.

11 – 16 Eylül 2019 tarihleri arasında Güneşköy’de düzenlenecek olan 5 gün 6 gece sürecek 2. Kamp Güneşköy topraklarında yıllardır sürdürülen Topluluk Destekli Tarım(TDT) çalışmalarının gözlemlenmesi ve uygulanmasının yanı sıra proje süresince ve sonrasında GİDYO ekibinin kullanabileceği ortak bir yaşam alanının oluşturulması üzerine olacak.

Başvuru ve Koşullar:

Katılımcıların doğayla iç içe, girişimci, ve grup çalışmalarına yatkın kişiler olmasını bekleniyor. Ayrıca proje boyunca zorunlu etkinliklerin katılabilecek adaylar tercih sebebi olacak. Projenin sürekliliğini sağlayabilmek açısından Ankara ve Kırıkkale’den başvurulması önerilmekte.

Son başvuru tarihi: 26 Ağustos 2019 Pazar.

Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz. 

Proje ve 1.Kamp hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Sorularınız için guneskoy.gidyo@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.