Şirin Tekeli Araştırma Ödülü Başvuruları Başlıyor

19 Nisan 2019
Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi’nin (SU Gender) demokrasi, akademik özgürlük, toplumsal cinsiyet eşitliği ve feminizm alanlarında öncü çalışmalar yapan Şirin Tekeli anısına düzenlediği “Şirin Tekeli Araştırma Ödülü”nün 2019 yılı için başvuruları başlıyor. Başvurular 11 Ekim 2019 tarihine kadar devam edecek.

Bugüne kadar birçok araştırmacı, akademisyen ve aktivistin yoluna ışık tutan Şirin Tekeli’nin bıraktığı zengin mirasın yaşaması ve paylaşılmasına katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilen Şirin Tekeli Araştırma Ödülü, Türkiye’de toplumsal cinsiyet odaklı araştırmaları desteklemeyi ve teşvik etmeyi amaçlıyor. Ödül başvurusu için son başvuru tarihi 11 Ekim 2019.

Doktora öğrencileri ile doktora derecesini tamamlamasının üzerinden en fazla 15 yıl geçmiş tüm araştırmacılara açık olan Şirin Tekeli Araştırma Ödülü için gönderilen tüm araştırma önerileri, üniversiteler arası bir seçici kurul tarafından uluslararası akademik kriterler temel alınarak değerlendirilecek. 2019 Seçici Kurulu Yeşim Arat, Fatmagül Berktay, Sibel Irzık, Deniz Kandiyoti ve Ayşe Öncü’den oluşuyor.

Başvuru Koşulları şu şekildedir:

Ayrıntılı bilgi için: https://sugender.sabanciuniv.edu/en/şirin-tekeli-araştırma-ödülü