Uluslararası Hrant Dink Ödülü aday önerilerini bekliyor

Uluslararası Hrant Dink Ödülü, 15 Eylül 2017 günü dokuzuncu kez sahiplerini bulacak. Ödül her yıl ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan, bunları yaparken, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren kişi, kurum veya gruplara veriliyor. Hrant […]

Uluslararası Hrant Dink Ödülü, 15 Eylül 2017 günü dokuzuncu kez sahiplerini bulacak.

Ödül her yıl ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan, bunları yaparken, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren kişi, kurum veya gruplara veriliyor. Hrant Dink Vakfı, ödülle, bu yönde çaba gösterenlere, seslerinin duyulduğunu, yaptıklarının görüldüğünü ve yalnız olmadıklarını hatırlatmayı, onlara manen destek olmayı,tüm insanları idealleri uğruna mücadeleye teşvik etmeyi amaçlıyor.

Bu yılın ödülleri için aday önerileri 30 Nisan 2017 tarihine kadar kabul edilecek.

NASIL ADAY GÖSTEREBİLİRİM ?

Yukarıda belirtilen özelliklere uygun olduğunu düşündüğünüz kişi, kurum veya kuruluşları aday göstermek için lütfen odul@hrantdink.org adresine önerilerinizi gönderiniz.

Aday gösterdiğiniz kişiyle ilgili ayrıntılı bilgi göndermeniz, Uluslararası Jüri’nin karar verme sürecine yardımcı olacaktır.

Ödülün bu yılki jürisinde, 2016 Uluslararası Hrant Dink Ödülü sahibi, çocukların insan hakları ve eğitim hakları üzerine çalışan kadın kabile reisi Theresa Kachindamoto; 2016 Uluslararası Hrant Dink Ödülü sahibi insan hakları ve hukukun üstünlüğü için çalışan Diyarbakır Barosu; yönetmen, senarist ve yapımcı Atom Egoyan; düşünür Étienne Balibar, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Genel Sekreteri Christophe Deloire; düşünür Michel Marian; şair, yazar ve edebiyat eleştirmeni Murathan Mungan; feminist yazar ve insan hakları savunucusu Şirin Tekeli ve Hrant Dink Vakfı Başkanı Rakel Dink yer alacak.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.