“Eğitime Uzanan Yol” Projesinin 15. Durağı Bayburt’ta Otizm Atölyeleri

TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında finanse edilen Tohum Otizm Vakfı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile TANAP Doğalgaz Boru Hattı güzergahındaki 20 ilde (Ardahan, Kars, Yozgat, Erzincan, Giresun, Ankara, Sivas, Kırıkkale, Kütahya, Balıkesir, Edirne, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Kırşehir, Eskişehir, Bilecik, Bursa, Çanakkale ve Tekirdağ) uygulanmakta olan “Eğitime Uzanan Yol” Projesi kapsamında, 18 – 22 Mart tarihleri arasında Bayburt’ta eğitimler verildi.

TANAP’ın Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında fon sağladığı 8 projeden biri olan“Eğitime Uzanan Yol” Projesi kapsamında düzenlenen Bayburt eğitimleri, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Özel Eğitim Şube Müdürü Dursun Yeşil’in katılımıyla gerçekleşti. Daha önce Bayburt’ta yaptıkları proje ile gençlere eğitim veren TANAP‘ı, yine kıymetli bir proje ile illerinde ağırlamaktan duydukları mutluluğu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, “TANAP daha önce ilimizde gençlere eğitim vermişti. Şimdi ise Tohum Otizm Vakfı ile “Eğitime Uzanan Yol” Projesi kapsamında otizm konusunda öğretmen ve aileleri eğitiyorlar. Otizm farkındalığı ve öğretmenlerin niteliği için çok önemli olan bu eğitimler için TANAP’a ve Tohum Otizm Vakfı’na ne kadar teşekkür etsek azdır.” dedi.

Tohum Otizm Vakfı, Eğitime Uzanan Yol Projesi Kapsamında Gerçekleştirilen Otizm Eğitim ve Farkındalık Yolculuğunda Bayburt’ta, Öğretmenler ve Ailelerle Bir Araya Geldi!

Otizmli çocukların nitelikli özel eğitim hizmetlerine kavuşmalarına ve otizm farkındalığına hizmet eden “Eğitime Uzanan Yol” Projesini, bu proje kapsamında yapılan ve yapılacak olan her çalışmayı çok önemli bulduklarının altını çizen Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer“Mayıs 2018 itibariyle TANAP Boru Hattı güzergahındaki 11 ilde toplam 33 özel eğitim sınıfına MEB standartlarına uygun şekilde eğitim materyalleri sağlandı. Gidilen illerde şimdiye kadar yaklaşık 1200 öğretmene eğitimler verildi, 1000’e yakın aileye ve yerel yönetim temsilcilerine ulaşıldı. Haziran 2019‘a kadar da TANAP güzergahında kalan 9 ildeki 27 özel eğitim sınıfına da MEB standartlarına uygun eğitim materyalleri dağıtılacak.” şeklinde konuştu.