Çocukken Yaptığımız En İçgüdüsel Eylemden Dayanışmaya Bir Araç: “Koşmak”

Yaşam hallerimiz bize stres, sıkışmışlık, monotonluk, mutsuzluk gibi çoğaltacağımız birçok olumsuz durum sunuyor. Bütün bunlarla baş edebilmek başta olmak üzere insanlar, hem ruhen hem de bedenen kendilerine yatırım yapmak istediklerinde spora yönelmeye başlıyorlar. Spor, bütüncül sağlık için önemli ve herkese göre şekillenebilen güçlü bir iletişim aracı. Minimum bütçe ile motivasyonu olan herkesin yapabileceği birçok spor faaliyeti var. Bunlardan en aşina olduğumuz ise “koşmak”.

En temel ihtiyaçlarımızdan biri hareket etmek. Bu, özel durumlar haricinde bütün canlılar için bir gereksinim ve özellik. Şekli, hızı, kapsamı değişse de; hareket her şeyin temelinde. Hareket etmenin bize katkıları dışında toplumsal değişim/dönüşüm için de katkısını biliyoruz. Uzun yıllardır, daha iyi bir yaşamı isteyen insanlar “harekete” geçiyorlar. Çok eski zamanlardan beri insanlar kendileri, grupları, toplumları veya dünyadaki bütün canlılar ortaya çıkan ihtiyaçlara yönelik olarak “iyi olma haline” katkı sağlamak için harekete geçiyorlar. Son yıllarda da “iyi olma haline” katkı sağlamak için büyük bir grup insan koşmaya başladı.

2. Hatay Barış Koşusu – 17 Mart 2019

Dünya’da ve Türkiye’de de dayanışma temelinde ortaya çıkan birçok koşu organizasyonu var. Barış ve dostluğu destekleyen bir meşale koşusu olan Dünya Barış Koşusu, Türkiye’de Adım Adım Oluşumunun başlattığı ve dünyanın birçok yerinde düzenlenen iyilikseverlik koşuları, Wings for Life gibi farklı temalarda farkındalık yaratmak için düzenlenen koşular ilk akla gelen koşu organizasyonlarından. Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın bu yıl ikincisini gerçekleştireceği Hatay Barış Koşusu da artık bu organizasyonlar arasına giriyor.

Yaşadıkları çevrede fark yaratmak ve toplumsal fayda için gönüllü olan, en önemlisi Ali İsmail Korkmaz’ın hayallerini gerçekleştirmek isteyen yaklaşık 750 kişi, bu yıl da 17 Mart 2019 tarihinde 2.Hatay Barış Koşusu’nda yine barış için koşacaklar. Bu koşu dayanışmanın, dostluğun ve beraber yol almanın yarattığı gücü herkesin hissetmesini sağlıyor.

Birçok kültüre ev sahipliği yapan, farklılıklarla bir arada yaşamanın pratiğini gösteren ve UNESCO tarafından Gastronomi Şehri ilan edilen ve büyük bir heyecanla 2021  yılındaki Expo Fuarı’na da hazırlanan Hatay, sporu ve tarihi bir araya getiren bu koşuyu da bünyesine katarak cazibe merkezi olmaya devam ediyor.

Ali İsmail Korkmaz Vakfı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve  bu yıl ikinci kez koşulacak olan Hatay Barış Koşusu’nda 10 km’lik parkurun yanı sıra 4 km’lik Halk Koşusu da bulunuyor.

Hatay, “Düşlerinde Özgür Dünya” olanları, yepyeni bir coğrafyada kendi sınırlarını aşarak daha da özgürleşmek isteyenleri bekliyor.

Kayıt ve daha detaylı bilgi için: www.bariskosusu.com  

Jülide Erdoğan

Üyelik Tarihi: 10 Ocak 2018
3 içerik
Yazarın Tüm Yazılarını Gör