Sivil Alan Araştırmaları Derneği ve Şiddetsizlik Merkezi Ortaklığında Alan(A)çık Atölye

13 Şubat 2019
Sivil Alan Araştırmaları Derneği, Şiddetsizlik Merkezi ile birlikte gerçekleştireceği Alan(A)çık atölye dizisinde toplumsal yaşamımızda kullanmamıza “izin verilen” alanı katılımcıların da gerçek anlamda katılımıyla açmayı umuyor.
Her ay kargART’ta düzenlenecek atölyelerin ortak teması “rahatsızlık” olarak belirlendi. Amaçlar bu alan darlığından duyulan rahatsızlığı sanatla dile getirmek ve toplanılan, ifade edilen, bir araya gelinen alanın sınırlarını genişletmek.

Yaşadığımız bölgelerde, şehirlerde, sokaklarda, işlerimizde, evlerimizde bizleri neler rahatsız ediyor?

Atölye serisinin ilk aracı fotoğraf, ilk konuğu ise Denef Huvaj.

Fotoğraf atölyesinde sizi rahatsız eden, içinizde tedirginlik yaratan, güvenlik hissinizi deforme eden alan, obje veya tavır barındıran fotoğraflar çekmenizi ve yollamanızı isteyecekler. Her gün geçmek zorunda olduğunuz karanlık bir üst geçit, giydiğinizde rahatsız edileceğinizi düşündüğünüz bir kıyafet, bir vitrin, bir tabela…

Fotoğraf sizin nesnelerle olan iletişiminizi, uzaklığınızı ölçer. Bir konunun neresinde durduğunuza rehberlik eder. Sizlerden gelen fotoğraflar aracılığıyla atölyede hem fotoğrafı hem mesafeleri, tereddütleri, baskı altında hissettiren faktörleri detayları ile konuşacaklar.

Fotoğraflarınızı info@civicspacestudies.org adresine atölye öncesinde gönderebilirsiniz.

Alan(A)çık 19 Şubat saat 19:00’da kargART’ta!

https://www.youtube.com/watch?v=6VxaYO5WOrc