Tohum Otizm Vakfı’nın ‘Eğitime Uzanan Yol’u Eskişehir’e Ulaştı

Tohum Otizm Vakfı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile TANAP Doğalgaz Boru Hattı’nın geçtiği 20 ilde uygulanan “Eğitime Uzanan Yol Projesi” kapsamında, 4– 8 Şubat tarihleri arasında Eskişehir’de eğitimler verilecek.

TANAP Doğal Gaz Boru Hattı güzergâhı üzerinde Tohum Otizm Vakfı tarafından 2017-2019 yılları arasında yürütülen TANAP’ın Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında fon sağladığı 6 projeden biri olan “Eğitime Uzanan Yol” Projesi ile otizm konusunda öğretmenlere ve ailelere yönelik eğitim programı geliştirilerek eğitim atölyeleri düzenleniyor, bölge halkına, yerel karar alıcılara yönelik farkındalık seminerleri veriliyor.

Proje kapsamında 20 ilde (Ardahan, Kars, Yozgat, Erzincan, Giresun, Ankara, Sivas, Kırıkkale, Kütahya, Balıkesir, Edirne, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Kırşehir, Eskişehir, Bilecik, Bursa, Çanakkale ve Tekirdağ) toplam 60 özel eğitim sınıfının eğitim materyalleri ile donanımının sağlanması amaçlanıyor.

Tohum Otizm Vakfı Eskişehir’de Eğitim Atölyeleri Düzenliyor

Tohum Otizm Vakfı, “Eğitime Uzanan Yol Projesi” kapsamında, Ramada Hotel & Suites’de 4 Şubat’ta düzenlenecek aile ve farkındalık semineri, 5 – 6 – 7 – 8 Şubat tarihlerinde düzenlenecek öğretmen seminerleri ile Eskişehirlilerle buluşarak otizm konusunda eğitimler verecek.

Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer “Gerçekleştirilecek uygulamalı eğitimlerle öğretmenlerin otizm konusunda bilgi ve beceri düzeylerinde artış sağlanacak. Bu anlamda öncelikle TANAP Boru Hattı güzergâhında bulunan 20 ilden seçilen 60 formatör, 1.800 öğretmen ve 2.000 aileye, sonrasında ise bölge halkına yönelik geniş kapsamlı otizm farkındalık seminerleri düzenlenmektedir. Ayrıca Proje kapsamında bu illerde yer alan 60 özel eğitim sınıfının, MEB standartlarına uygun şekilde özel eğitim materyalleri ile donanımı sağlanacak. Proje otizm alanında çalışan uzmanlara yol gösterici olurken, otizmli çocuk ve aileleri nihai faydalanıcı olacak.” dedi