Kansere Karşı Kararlıyım ve Yapacağım Kampanyası Başladı

UICC ve Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği ile Biletix kanser hastalığına farkındalık oluşturma amacıyla elele vererek kansere karşı bireylerin, sağlık topluluklarının bilinçlendirilmesi, tanı ve tedaviye erişimin arttırılması amacıyla "Kararlıyım ve Yapacağım" kampanyasının detaylarını paylaşan bir basın toplantısı düzenledi.

4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) ile Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği ve Biletix’in kanser hastalığına farkındalık oluşturma amacıyla bir araya geldi.

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği tarafından düzenlenen toplantı Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Başkanı ve Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü-UICC önceki Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk, Biletix Genel Müdürü Kemal Erdine, İncekaralar Genel Müdür Yardımcısı Engür Rutkay’ ın katılımıyla gerçekleşti.

Gerçekleştirilen basın toplantısında kansere karşı bireylerin, sağlık topluluklarının bilinçlendirilmesi, tanı ve tedaviye erişimin arttırılması amacıyla “Kararlıyım ve Yapacağım” kampanyası detayları paylaşıldı.

Prof. Dr. Tezer Kutluk, toplantıda yaptığı konuşmada, Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü liderliğindeki kampanyanın “Kararlıyım ve Yapacağım” sloganıyla yürütüldüğünü dile getirdi.

Prof. Dr. Tezer Kutluk, Kanser İstatistiklerini Yorumladı

Kanser konusundaki rakamlara ilişkin bilgi veren Prof. Dr. Kutluk, Lion’daki Dünya Kanser Kontrol Örgütü Ajansı’nın, 2018 itibarıyla dünyada 18 milyon kişide kanser görüldüğünü, yaklaşık 10 milyonunun bu nedenle öldüğünü açıkladığını söyledi. Prof. Dr. Kutluk, Türkiye’nin kanser konusunda çok yol aldığını, kansere karşı çaresiz olunmadığını ancak henüz kat edilmesi gereken mesafenin bulunduğunu ifade etti.

Erken tanının önemine de dikkat çeken Kutluk, “Birkaç kanser türünde meme kanseri, kalınbağırsak ve serviks türlerinde erken tanı çok önemlidir. Erken tanı ile bu türlerin tedavisi yapılabiliyor. Geriye kalan tedavi yöntemlerini de uyguladığımızda kansere karşı başarı kazanmak mümkün oluyor” dedi.

Kemal Erdine: Kampanyanın tüm gelirini kanser araştırmalarında kullanılacak

Dünya Kanser Günü’nde Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu ile işbirliği yapan Biletix’in Genel Müdürü Kemal Erdine; “Biletix olarak Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği ile birlikte çalışarak kanser hakkında farkındalık yaratıp, aynı zamanda bu hastalığa karşı mücadeleye katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarımızın ilki olan 4 Şubat Dünya Kanser Günü’ne özel tasarlanmış hediye paketlerini www.biletix.com internet sitemizde ve satış noktalarımızda satışa sunduk. Bu kampanyanın tüm gelirini kanser araştırmalarında kullanılmak üzere Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği’ne bağışlayacağız. Biletix olarak “Ben Varım, Sen de Katıl” diyor ve herkesi bu sosyal sorumluluğun parçası olmaya davet ediyoruz. “Çünkü birlikte başarabiliriz” diyerek, kansere karşı toplumsal bir hareket başlatmak istiyoruz. “ dedi.

Engür Rutkay: Herkesi uyarmaya gayret edeceğiz

Kampanya’nın sponsorluğunu üstlenen İncekaralar Şirketi’nin Genel Müdür Yardımcısı Engür Rutkay da Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği’ne kurumsal vatandaşlık görevi çerçevesinde destek olduklarını, kanser ile ilgili özellikle erken tanı konusunda farkındalık yaratmak için herkesi uyarmaya gayret edeceklerini söyledi.

Galata Kulesini ve boğaz Köprülerini Kampanya Renklerine Boyanacak

Dünya Kanser Örgütü bütün dünyada ‘Kararlıyım ve Yapacağım’ sloganıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kararlılığı sürdürmek kapsamında insanların dikkatini kanser hastalığına çekmek için bugün İstanbul’un sembollerinden Galata Kulesini ve boğaz köprülerini kampanya renkleri olan turuncu ve mavi renklerle ışıklandırılacak.