DATA4CHANGE Nairobi Garage 2019 için STK’lara Çağrı Yaptı

Londra Merkezli Sivil Toplum Kuruluşu DATA4CHANGE 30 Mayıs - 3 Haziran 2019 tarihleri arasında Kenya'nın başkenti Nairobi'de gerçekleştireceği  etkinlik için Türkiye dahil 22 ülkenin Sivil Toplum Kuruluşlarına ve Sivil Organizasyonlara çağrıda bulundu. 

Afrika, Ortadoğu ve Asya’dan seçilen 22 ülkede yer alan Sivil Toplum Kuruluşlarına ve Sivil Organizasyonlar, DATA4CHANGE  Nairobi Garage 2019 ( D4C Nairobi) etkinliğine katılmak için dijital haklar, internet özgürlüğü ve/veya çevrimiçi ifade özgürlüğü konularında projeler önermesi gerekiyor.

DATA4CHANGE yapılan başvurular içinden her ülkeden 4 ayrı proje seçeceğini belirtiyor.

D4C Nairobi için katılımcıların önereceği projelerin illa kendi ülkeleriyle ilgili olması gerekmiyor ama aşağıda yer alan ülkelerle ilgili olası şart koşuluyor.

DOĞU AFRİKA: Etiyopya, Kenya, Ruanda, Tanzanya, Uganda

GÜNEY AFRİKA: Angola, Malavi, Mozambik, Namibya, Zimbabve

BATI AFRİKA: Gambiya, Liberya, Nijerya, Senegal, Sierra Leone

ORTA DOĞU VE ORTA ASYA: Afganistan, Mısır, İran, Ürdün, Lübnan, Sudan, Türkiye

Önerilecek projeler için tavsiye edilen proje içerikleri ise şöyle sıralanıyor;  Sansür, kesintiler, serbest erişimin önündeki engeller, yenilik, özgür ve açık kaynaklı yazılım, gizlilik, gözetim, şifreleme, İnternet ile ilgili mevzuat ve politika, basın özgürlüğü, mahremiyet, erişim, İnternetin yönetişimi, net tarafsızlık çevrimiçi insan haklarının korunması ve gerçekleştirilmesi…

Etkinlikle ilgili tüm ayrıntılara http://www.data4chan.ge/nairobi-19 adresinden ulaşabilirsiniz.