Batman’da Otizm Konusunda Materyal Donatılan Sınıflar Açıldı

Tohum Otizm Vakfı Batman’da düzenlenen atölyelerde, aile ve öğretmenlere otizm konusunda eğitim verdi. Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batman OTİDER iş birliği ile 8 – 9 Ocak’ta düzenlenen otizm eğitim atölyelerinde Otizm Farkındalık Semineri gerçekleştirildi.

Tohum Otizm Vakfı Sürekli Eğitim Birimi, otizmli çocuk ailelerine ve öğretmenlere yönelik ücretsiz olarak düzenlediği eğitimler ile bu kez Batman’daki aile ve eğitimcilerle buluştu. Otizm eğitim atölyeleri aracılığıyla otizmli çocuğa sahip olan aileler, okulunda otizmli öğrencisi bulunan eğitmenlere otizm konusunda farkındalık yaratılarak, uygulamalı eğitimlerle yeni beceriler kazandırılması hedefleniyor.

Otizmin günümüzde bilinen tek tedavisi erken tanı ve sürekli yoğun eğitimdir. Erken tanı ve doğru bir eğitim ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık %50’sinde otizmin belirtileri kontrol altına alınabilmekte ve gelişim sağlanabilmektedir.

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batman OTİDER iş birliği ile 8 – 9 Ocak’ta düzenlenen otizm eğitim atölyelerinde Otizm Farkındalık Semineri, Davranış Yönetimi: Davranış Problemleri ve Başa Çıkma Stratejileri, Ayrık Denemelerle Öğretim, Öz Bakım Becerileri, İletişim Becerileri, Serbest Zaman Etkinlikleri, Otizmli Çocuklara Yeni Beceri ve Davranış Kazandırma, konuları anlatılarak ve uygulamalı eğitimler verildi.