KESK ve DİSK: Halk İçin Bütçe İstiyoruz

KESK İzmir Şubeler Platformu ve DİSK Ege Bölge Temsilciliği, bütçe görüşmeleri, ek zam talebi ve asgari ücretle ilgili basın açıklaması yaptı.

Konak Kemeraltı girişinde yapılan basın açıklamasında, “Sermaye İçin Değil, Halk İçin Bütçe İstiyoruz. İnsanca Yaşanacak Asgari Ücret istiyoruz.” denildi.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, basın açıklamasında yaptığı konuşmada, yaşanan ekonomik krizde eğitime, sağlığa ve gerçek adalete hiçbir bütçe ayrılmadığını belirterek, “Emeklilikte yaşa takılanlara, emeklilere, çalışanlara ve asgari ücretlilere her hangi bir bütçe ayrılmamıştır. Bütçe sadece ranta ve talana ayrılmıştır.” dedi.

Memiş Sarı, “Bugün asgari ücret için hala 2 bin liralardan bahsetmektedirler. Reel enflasyonun yüzde 40 olduğu bir ülkede asgari ücretin 2 bin 800 lira olması talebimiz devam etmektedir. 8 Saatlik işgününde emeğimizin, alın terimizin hakkını istiyoruz.” diye konuştu.

KESK İzmir Şubeler Platformu dönem sözcüsü ve SES İzmir Eş başkanı Hülya Ulaşoğlu’ da, bütçelerin yoksuldan alıp zengine dağıtan bir anlayışla hazırlandığını belirterek, “ bütçe gelirlerinin önemli bir bölümü halktan, işçi ve emekçilerden toplanmasına rağmen bütçe harcamalarından en az payı işçi ve emekçiler almaktadır.” dedi.

Yandaşa değil emekçiye bütçe ve insanca yaşayacak asgari ücret istediklerini kaydeden Ulaşoğlu, “İktidarın yıllardır sürdürdüğü ‘Sermayeye dost, emekçiye düşman’ politikalarını kabul etmemiz ve onaylamamız mümkün değildir. Kamu kaynakları, her fırsatta kriz çığırtkanlığı yapan patronlara, batık müteahhitlere ve bankalara aktarılırken, asgari ücretlilerin insanca yaşayacak ücret taleplerinin görmezden gelinmektedir.” diye konuştu.

Ekonomide yaşanan krizde hiçbir sorumluluk ya da payımız olmadığı halde, krizin faturasının ısrarla bizlere ödetilmek istenmesini kabul etmiyor, ekonomik krizi kim çıkardıysa, faturasını da onların ödemesini talep ediyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: Birgün