TÜSİAD Başkanı Bilecik’ten Sivil Toplum Vurgusu

28 Kasım 2018
TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, 25 sivil toplum kuruluşuyla bir araya geldiği toplantıda 'Sivil toplumun gelişimi, bir ülkenin gelişmişlik seviyesini belirleyen en önemli etkenler arasındadır. İşte bu nedenle Türkiye'de sivil toplum bilincinin geliştirilmesi çok önemli'.' dedi

Hareketin yeni yol haritasının açıklandığı etkinlikte açılış konuşmasını yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bilecik, “Sivil toplumun gelişimi, bir ülkenin gelişmişlik seviyesini belirleyen en önemli etkenler arasındadır. Demokrasiyi, insan haklarını, hukuk devleti anlayışını, sosyal adaleti hem kurumlarının doğasında hem de toplumunun ruhunda benimsemeyi hedefleyen hiçbir ülke, bu hedefine sivil toplumun desteği olmaksızın ulaşamaz.” diye konuştu.

Sivil toplum bilincinin geliştirilmesi noktasında ülke olarak daha çok mesafe katedilmesi gerektiğini vurgulayan Bilecik, şunları söyledi:

”Sivil toplumun temelini oluşturan kavramlara sahipken, sivil toplum bilinci konusunda ne yazık ki daha alacak yolumuz olduğunu görüyoruz. İşte bu nedenle Türkiye’de sivil toplum bilincinin geliştirilmesi çok önemli. Sağlıktan çevreye, hayvan haklarından spora insanların ortak hayal ve hedeflerine yönelik nice proje ve girişim, gece gündüz demeden çalışan insanların ortak değerleriyle yürütülüyor.

Bu insanları bir araya getiren değerler, toplumsal bir destekle karşılandığında ulaşılmak istenen hedeflerin yolu kısalıyor, hedefe ulaşma hızı artıyor. Bu nedenle beni dinleyen herkese çağrım, bu cesur ve tutkulu insanlara destek vermeleridir. Unutmamak gerekir ki, kolektif amaçlara güç veren bireysel çıkarların üstünlüğü değil, bireysel tutkunun yarattığı ilhamdır. Dolayısıyla insanların tutkularını kolektif amaca yöneltmenin yollarını bulmak, bunu kolaylaştıracak platformlar geliştirmek hepimizin sorumluluğu olmalı.”

Haberin tamamı için tıklayınız.