Dünya Yerinden Oynar da…

Dünya yerinden oynar, oynar da çocuğu kim alacak kreşten? Ya da şu raporu kim yetiştirecek yarına, üstelik aynı işi yaptığım erkek çalışma arkadaşım benden çok kazanırken? Bir de akşam ne yiyeceğiz ya da babamdan nasıl izin alacağım şu tatil konusunda? 

Bunlar işin şakası tabii ama hakikaten dünyayı yerinden oynatacak olan da bu küçük kazanımlar belki de.

Bazen umutları uzayda bir yere inşa edince, yapılabilir olanla aramızdaki makas epey açılıyor. Yapıp ettiklerimizin hem büyüsüne hem de yoğunluğuna o kadar kapılıyoruz ki, durup bir düşünecek, mevcut hali gözden geçirecek, işe yarayıp yaramadığımızı sorgulayacak ve belki sil baştan daha etkili bir yöntemle devam edecek enerjiyi ve bilinci yitiriyoruz. Ekosistemimizde neler oluyor, bize benzeyenler ve benzemeyenler neler yapıyor, birlikte neleri etkileriz, nasıl yaparız? değerlendirmiyoruz.

Sivil toplum kuruluşları olarak yeni bir diyalog ve müzakere modelini hayata geçirmek, Türkiye’nin meseleleri üzerine konuşmak, dinlemek ve biriktirmek için bir araya geldiğimiz Meydan Buluşmaları, bu kez daha küçük gruplarla bir araya geldiğimiz “Meydan atölye”leriyle devam ediyor.

Yaşama Dair Vakıf’ın gerçekleştirdiği Meydan atölye kadın örgütlerini, durma, birbirine ve birikimlere bakma, anlama ve günlük mücadeleyi etki odaklı bir gözle yeniden tasarlama üzerine düşünmek için buluşmaya çağırıyor.

Son başvuru tarihi: 5 Aralık
Tarih: 7 Aralık 2018
Yer: IDEMA International Development Management
Yeşilce Mahallesi, Çelik Cd. D:No: 41 Kat: 2, 34418 Kağıthane/İstanbul
(0212) 293 40 23
Saat: 9.30-17.30