KOS’dan Hambach Ormanı Eylemlerine Destek

Kuzey Ormanları Savunması (KOS) Gümüşsuyu’nda bulunan Almanya Konsolosluğu önünde linyit madenciliği uğruna katledilmek istenen Hambach Ormanı’nı savunanlara yönelik destek için basın açıklaması gerçekleştirdi.

3. Havalimanı’nın ortaklarından olan Almanya Hambach Ormanı’nında linyit madenini büyütmek için ormanları yok ediyor. Hambach Ormanı’nın savunan insanlara destek olmak amaçlı Gümüşsuyu Almanya Konsolosluğu önünde bir araya gelen Kuzey Ormanları Savunması basın açıklaması yaptı. Basın metnini okuyan Zerrin Bayrakdar , “ %90’ı yok edilen 12 bin yıllık Hambach Ormanı’ndan geriye kalan %10’luk kısmı kurtarmak için beş yıldır mücadele eden dostlarımız,devlet müdahalesi ile ağaçlarından koparılmak isteniyor.” dedi. “ Doğayla uyum ve barış içinden yaşama çabasındaki direnişçileri ormandan çıkarmak üzere 13 Eylül’den bu yana binlerce polisin katıldığı operasyon devam ediyor. Polis müdahalesi sırasında uzun süredir direnişi belgeleyen ve destekleyen gazeteci Steffen hayatını kaybetti.” diye konuştu.

Bayrakdar “ Tanrı’nın Ormanı olarak anılıp çevresinde yerleşik topluluklara yaşam sunan, ağaç kesmenin yasak olduğu Hambach Ormanı, emperyalist şirketlerce satın alınarak kıyıma uğradı. Bugün yalnızca %10 ‘u  kalan orman, nesli tükenme tehdidinde olan 140 canlı türünün yuvası olarak tıpkı Kuzey Ormanları gibi direniyor.” diye ifade etti. Emperyalist şirketlerle ortaklık yaparak halka ihanet eden tüm devletlere “ Ellerinizi ormanlardan çekin” çağrısını yaparak  Hambach Ormanı’nda direnenler için “ Mumlarınızı yakın, şarkılarınızı söyleyin ! Burada kimsenin pes etmediğini gösterin.” diye destek olunması gerektiğini belirtti.