Lotus, Kocaeli’de Kız Çocuklarına Eğitim Veriyor

Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Flört şiddetine karşı başlattığı “Şiddetim Olma, Sevgilim Ol” kampanyasını bir adım ileriye taşıyan dernek, kız çocuklarına konuyla ilgili seminerler vermeye başladı.

Şiddeti önden tanıyıp önlem alabileceklerini anlatan kampanya kadına yönelik şiddet konusunda kız çocuklarını erken yaşta bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Bu konuda ilk seminer İzmit Kavram Temel Lisesi’nde verildi. İkincisi ise Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nin Darıca’da bulunan Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nde bu hafta gerçekleşti. Suriyeli kız çocuklarına güvenli ve sağlıklı ilişkilerin şiddet içermemesi gerektiği, şiddet sinyallerinin neler olduğu anlatıldı.

Lotus, aynı zamanda Kocaeli’de Türkiye Aile Planlama Vakfı’nın Kadın Sağlığı Seminer programını yürütüyor. Suriyeli kız çocuklarına flört şiddetinin yanı sıra “Bedenimizi Tanıyalım” ve “Temizlik ve Beslenme” konuları anlatıldı.

Eğitim çalışmalarını yürüten dernek yönetim Kurulu üyesi Gülfer Kırbaş, lise öğretmenlerinin başta olmak üzere hem flört şiddeti hem de kadın sağlığı konusunda eğitim almak isteyen herkesin kendileriyle iletişime geçebileceğini belirtiyor.