Oyun Oynayarak Sınır Tanımayan Doktorlara Destek Olmak

27 Haziran 2018
Her yıl 2 kere yapılan ve oyun oynayarak hayır kurumları için para toplamayı hedefleyen 1 haftalık maraton bu ayın 24’ünde başladı.

Her sene Games Done Quick tarafından düzenlenen, bir sürü oyun yapımcısı ve yayınevi tarafından desteklenen bu etkinlikler, gönüllü oyun severler tarafından oyunları olabildiğince hızlı bir şekilde bitirip bir yandan dünya rekorları kırmaya çalışırken bir yandan da çeşitli hayır kurumları için para toplamayı amaçlıyor. Canlı veya internet üzerinden izleyebileceğiniz etkinliğin bu sene adına para toplanan hayır kurumu ise Sınır Tanımayan Doktorlar (Médecins Sans Frontières) isimli bağımsız doktor ve hemşirelerden oluşan bir kuruluş.

MSF 1971 yılında Fransa’da kurulmuş ve o dönemden beri doğal felaketlerden dolayı, salgın hastalıklar yüzünden, ülkede sağlık kuruluşlarının yetersiz olması veya ülkedeki silahlı çatışmaların arasında kalmış insanlara yardım etmek için neredeyse 70 ülkede faaliyet gösteriyor. Games Done Quick ise bu kuruluşlara ellerinden geldiğince yardım etmek amacıyla, kışın Winter Games Done Quick  yazın da Summer Games Done Quick olmak üzere 1 haftalık oyun maratonları düzenleyerek yardım etmeye çalışıyor.

Canlı yayınlarını Twitch kanalından yapan bu kurum 2017 senesinde Kanser Önleme Kuruluşu’na 2.2 milyon dolar, Sınır Tanımayan Doktorlar kuruluşuna da 1.7 milyon dolar bağışlayarak bir günde 1 milyon dolardan fazla para toplamıştır. Yayın sırasında oyun sever insanlar ve oyun dünyasını büyük isimlerinden çokça bağış almakta ve bağış sistemini de eğlenceli bir hale getirmek için izleyicilere bir sonraki oyun için üzerine açık arttırma usulü ile oylayabilecekleri, oyun kayıt dosyasının adı, oyun karakterinin adı veya oyun dilini seçmek gibi insiyatifler sunmaktadır.

Bağış yapanlar arasında gönderdiğiniz miktara bağlı olarak özel hediyeler de dağıtılmaktadır. Summer Games Done Quick 3 gün önce başlatmış olduğu program ise bu haberin yazılma zamanında 523.540 dolar toplamış olup, online yayın platformu olan Twitch.tv sitesinde yayına başladığı günden beri en çok izlenen yayın olmayı sürdürmektedir. 4 gün daha sürecek olan etkinlik izleyenlerinin karşısına çocukken oynayıp geçemediği oyunların üstesinden gelmek için çok değişik ve kolay yollar olduğunu kanıtlayarak para toplamaya devam ediyor.