En İyi Sosyal Etki Ödülü Khan Academy’nin Oldu

22 Mayıs 2018
Dünyanın en büyük online sınıfı olarak tanımlanan Khan Academy, Google Play Ödülleri’nde En İyi Sosyal Etki ödülünü aldı. Ödül, dünya genelinde sosyal fayda sağlayan ve insanlığın gelişimine olumlu katkı yapan uygulamalara veriliyor.

Bugüne kadar 5 milyondan fazla indirilen Khan Academy uygulamasının, dünyadaki ilk resmi iştiraki olan Khan Academy Türkçe’den ise her gün yüz bin kişi yararlanıyor.

Google tarafından her yıl farklı kategorilerde Google Play Ödülleri’nde (The Google Play Awards) En İyi Sosyal Etki ödülünü dünyanın en büyük online sınıfı olarak tanımlanan Khan Academy aldı. Android işletim sistemine sahip cihazların uygulama marketi olarak faaliyet gösteren Google Play Store’daki uygulamaları değerlendiren Google, 2018 yılı için yılın en iyi uygulamalarını 9 kategoride değerlendirdi. Dünya genelinde sosyal fayda sağlayan ve insanlığın gelişimi için olumlu etki yapan uygulamalara verilen ödülün sahibi, bu yıl 100 milyon kullanıcının eğitimine katkı sunan ücretsiz eğitim platformu Khan Academy’nin oldu.

Khan Academy uygulaması bugüne kadar 5 milyondan fazla indirildi. Google Play Store 5 milyon indirme çıtasını aşan uygulamaların indirme sayısını göstermediği için bu sayının çok daha fazla olduğu belirtiliyor. 80.000’den fazla kullanıcı tarafından değerlendiren uygulamanın puanı 5 üzerinden 4,6. Anadili olan İngilizce ile birlikte dünyanın farklı dillerinde kullanılabilen ve Türkçe destek de sunan uygulama, Khan Academy Türkçe’nin 6.500’den fazla eğitim içeriğine Android işletim sistemli mobil cihazlardan kolay erişim sağlıyor.

Dünyadaki ilk resmi iştiraki Türkiye’de de ilgi büyük

Khan Academy dünya genelinde 36 dilde verdiği 1,5 milyardan fazla ders ile dünyanın en büyük ücretsiz öğrenme platformu olarak tanınıyor. Khan Academy Türkiye ise sosyal girişim, kurumsal sosyal sorumluluk ve gönüllülük kavramlarını eğitim ile bir araya getirerek 2013 yılından bu yana Türkçe’ye kazandırdığı videolarla, herkese, her yerde, kendi hızında, dünya standartlarında ve ücretsiz eğitim” olanağını sunuyor. Khan Academy Türkçe; 500’den fazla gönüllüsü, sivil toplum, kamu ve özel sektörden farklı kurumlarla ile işbirlikleri, pilot okulları, gönüllü öğretmenleri ve sunduğu ücretsiz dijital kütüphanesi ile önemli bir başvuru kaynağı haline geldi. Şu ana kadar Türkçeleştirilen 6.500’den fazla ders videosu, 100.000’i aşkın interaktif alıştırma www.khanacademy.org.tr ve tr.khanacademy.org adreslerinde yayınlanıyor. Khan Academy’nin dersleri matematik, fen bilimleri, sosyal bilimler, iktisadi bilimler, bilgisayar bilimi, uzay bilimleri ve tıp gibi geniş bir alanı kapsıyor; 1+1’den diferansiyel denklemlere, organik kimyadan sanat tarihine 7’den 70’e hitap eden bir yelpaze sunuyor.

Kaynak: Sivilalan

Etiketler