Atölye ve Panel: Mekanda Adalet ve Çocuk

22 Mayıs 2018
beyond.istanbul’un ikinci sayısı Mekanda Adalet ve Çocuk’un ardından 2 Haziran Cumartesi günü iki etkinlik düzenleniyor.

SALT Beyoğlu’nda Kent ve Çocuk Girişimi’nin düzenleyeceği çocuk atölyesinin ardından Robinson Kitabevi’nde derginin yazarları ve katılımcılar ile geniş katılımlı bir panel gerçekleşecek.

Atölye: Kentimi Tanıyorum, Kendimi Tanıyorum

Saat: 13.30–15.00
Yer: SALT Beyoğlu 4. kat

Kent ve Çocuk girişimi tarafından gerçekleştirilecek olan “Kentimi Tanıyorum, Kendimi Tanıyorum” atölyesi, 2 ana bölümden oluşuyor:

İlk bölümde çocuklara görsellerle kentin 5 temel fiziksel bileşenini (yollar, sınırlar, odak noktaları, nirengiler ve bölgeler) anlatıyoruz. Anlatım boyunca kendi deneyimlerini ve anılarını paylaşmalarını sağlıyoruz.

Geri kalan zamanda İstanbul’u büyük haritalarımız ve oyuncaklarımızla baştan yeniden tasarlıyoruz! Yolları, köprüleri, parkları, evleri, tarihi mekanları yeniden hep birlikte kuruyoruz.

Hem oyun oynuyoruz, hem kentimizi tanıyoruz!

Atölyeye katılım için yaş aralığı 6–13’tür. Kontenjan 20 çocuk ile sınırlıdır.

Başvuru için buradaki formu doldurabilirsiniz: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSej_Y9OjEvUXKRaZDMenAICHDFj_86nxz1ZUd5xDS27k4UU1Q/viewform

Panel: Mekanda Adalet ve Çocuk

Saat: 16.00–18.30
Yer: Robinson Crusoe 389 Kitabevi (SALT Beyoğlu giriş katı)

beyond.istanbul’un ikinci sayısı, Gizem Kıygı’nın konuk editörlüğünde Mekanda Adalet ve Çocuk başlığıyla hazırlanmıştı. Bu sayıda, çocuğu edilgen değil; kentte yaşayan, onu değiştirip dönüştüren aktif özneler olarak kavrayan, bu bağlamda çocuğun güvenli ve sağlıklı bir çevrede büyüme, nitelikli eğitime ve hizmetlere erişme hakkını ele alan zengin bir içerik ortaya konuyor. 2 Haziran’da Gizem Kıygı’nın moderatörlüğünde gerçekleşecek panelde, farklı konular ve ölçeklerden çocukluk hakkının, çeşitli sorular etrafında yayına katkı sunan yazarların ve dinleyicilerin katılımı ile tartışmaya açılması bekleniyor.

Yayın hakkında detaylı bilgi için: https://beyond.istanbul/beyond-istanbulun-i%CC%87kinci-say%C4%B1s%C4%B1-mekanda-adalet-ve-%C3%A7ocuk-%C3%A7%C4%B1kt%C4%B1-f5f7b58ebd4

Etiketler