Sivil Toplum için Destek Vakfı, vakıf koordinatörü arıyor

Sivil Toplum için Destek Vakfı Türkiye’de sivil toplum ile bağışçılar arasında köprü kurmak amacıyla 2015 yılında kurulmuş ve 2016’dan itibaren faaliyetlerine başlamıştır.  Vakıf stratejik bağışçılığı kişi ve kurumlar üzerinden harekete geçirerek sivil toplum kuruluşlarına hibe yöntemi ile kaynak sağlamakta, bu yolla sivil toplum kuruluşlarının ele aldığı toplumsal sorunlara çözüm üretebilme kapasitesine katkı yapmaktadır. Böylece Türkiye’nin demokratikleşmesine, sivil toplumun gelişimi temelinde, […]

Sivil Toplum için Destek Vakfı Türkiye’de sivil toplum ile bağışçılar arasında köprü kurmak amacıyla 2015 yılında kurulmuş ve 2016’dan itibaren faaliyetlerine başlamıştır.  Vakıf stratejik bağışçılığı kişi ve kurumlar üzerinden harekete geçirerek sivil toplum kuruluşlarına hibe yöntemi ile kaynak sağlamakta, bu yolla sivil toplum kuruluşlarının ele aldığı toplumsal sorunlara çözüm üretebilme kapasitesine katkı yapmaktadır. Böylece Türkiye’nin demokratikleşmesine, sivil toplumun gelişimi temelinde, katkı sunmaktadır. Vakıf bugüne kadar 36 STK’ya 669.437 TL hibe desteği sağlamıştır.

İstanbul’da istihdam edilmek üzere vakıf koordinatörü için aranan özellikler ve yetkinlikler aşağıda tanımlanmıştır.

GÖREV TANIMI


Vakfın gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerin amacına uygun, etkin ve güçlü bir şekilde yürütülmesi için “Vakıf Koordinatörü”nde aranan özellikler:
– Kaynak geliştirme faaliyetlerini yönetmek. Bu konuda, Vakıf yönetim kurulu ve ilgili çalışma gruplarıyla çalışmaları koordine etmek ve uygulamak.
– Vakfın, sivil toplumun gelişimini sağlamak amacıyla geliştireceği politika, program ve faaliyetleri en etkin biçimde, Vakfın tüm organları ile birlikte belirlemek, sürdürülebilir bir şekilde yürütülmesini sağlamak, ilgili tüm iç paydaşları (Mütevelli Heyeti, Yönetim Kurulu, Vakıf Sekretaryası) koordine etmek, dış paydaşlarla (sivil toplum kuruluşları, kamu, özel sektör, akademi) işbirliği ve iş ortaklıkları kurmak.
– Vakıf’ın birimleri ile birlikte tüm faaliyetlerinin hayata geçirilmesi, geliştirilmesi, süreçlerin takibi ve faaliyetlerin değerlendirilmesini koordine etmek. – Vakıf’ın ana faaliyeti olan hibe programını yönetmek.
– Vakıf temsili; Bağışçılar (bireysel, özel sektör, ulusal ve uluslararası hibe kurumları), Kamu Kurumları, Sivil Toplum Örgütleri, Akademi, Basın kurumları nezdinde Vakfın temsilini sağlamak, ilişki kurmak, ilişkileri yürütmek.
– İletişim faaliyetlerini yönetmek – Vakıf’ın yasal, mali ve idari yükümlülüklerini yürütmek
– Vakıf bütçesini yönetmek. – Vakıf’ın idari yönetimini yapmak.

ARANAN ÖZELLİKLER


– Üniversite mezunu,
– Yazılı ve sözlü iletişim becerileri güçlü,
-İnsan ilişkileri yönetebilen,
– Problemlere çözüm odaklı yaklaşabilen,
– Ekip yönetme konusunda tecrübe sahibi olan (tercih sebebidir),
– Sivil toplum kuruluşlarında gönüllü ya da profesyonel çalışma tecrübesine sahip (tercih sebebidir),
– Sivil toplumda örgüt yönetimi, kaynak geliştirme ya da özel sektörde iletişim, satış, pazarlama konularında tecrübeli (tercih sebebidir),
– İyi derecede İngilizce bilen,

adayların öz geçmişlerini, bu pozisyona neden başvurduklarını içeren bir sayfayı geçmeyecek bir ön metinle beraber, 25 Ocak tarihine kadar ykurtaran@siviltoplumdestek.org adresine göndermeleri gerekmektedir.

Ön değerlendirme sonucu görüşmeye çağrılacak adaylar arasından yönetim kurulu tarafından yapılacak mülakatlar neticesinde ilgili süreç sonlanacaktır.

İşe başlama tarihi en geç Mart 2018’dir.

Kaynak