Ali İsmail’in düşleri Afrika’ya “can suyu” oluyor

ALİKEV, Sen De Gel Derneği ile birlikte, kasım ile mayıs ayları arasında ciddi kuraklık geçiren Afrika’nın Gambiya bölgesindeki Sare Jiburu köyünü suyla buluşturuyor. Çalışmaların son sürat devam ettiği Ali İsmail Korkmaz Su Kuyusu, 12 Aralık’ta düzenlenecek bir etkinlikle açılacak.   Toplumsal barış ve eşitliğin var olduğu, insan-doğa ilişkileri de dâhil olmak üzere her türlü eşitsiz ilişkiden […]

ALİKEV, Sen De Gel Derneği ile birlikte, kasım ile mayıs ayları arasında ciddi kuraklık geçiren Afrika’nın Gambiya bölgesindeki Sare Jiburu köyünü suyla buluşturuyor. Çalışmaların son sürat devam ettiği Ali İsmail Korkmaz Su Kuyusu, 12 Aralık’ta düzenlenecek bir etkinlikle açılacak.  

Toplumsal barış ve eşitliğin var olduğu, insan-doğa ilişkileri de dâhil olmak üzere her türlü eşitsiz ilişkiden arınmış bir dünyayı, gençliğin katılımıyla kurarak Ali İsmail’in düşlerindeki özgür dünyayı hayata geçirmek misyonuyla kurulan ve üç yıldır faaliyetlerini sürdüren Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), bu kez elini Afrika’ya uzatıyor. *ALİKEV, Sen De Gel Derneği ile, yedi ay boyunca kuraklıkla mücadele etmek zorunda kalan Afrika’nın Gambiya bölgesindeki Sare Jiburu köylülerini hasret kaldıkları suya kavuşturuyor.

Sen de Gel Derneği kurucularından İbrahim Betil, Ali İsmail Korkmaz Su Kuyusu projesi için neden Afrika’daki Sare Jiburu köyünü seçtiklerini şu sözlerle açıkladı: “Sare Jiburu köyü, Gambiya’nın en uzak ve en ihmal edilmiş bölgesi olan Upper River Region’da Gambisara diye adlandırılan bir noktada yer alıyor. Köyde 557 kişi yaşıyor ve oradaki çocukların önemli kısmı daha beş yaşına bile varamadan susuzluk nedeniyle hayatını kaybediyor.” Emel anne ise proje ile ilgili şu sözleri dile getirdi: “Oğlumun hayallerinde her zaman muhtaç olana yardım etmek ve eşitsizliği ortadan kaldırmak vardı. İşte bu yüzden Ali İsmail’imin adını yaşatacağımız su kuyusunun, Afrika’da yaşam savaşı verenlere bir nebze de olsa derman olmasını istedik.”

Haziran 2017 tarihinde çalışmalarına başlanan “Ali İsmail Korkmaz Su Kuyusu” Ağustos 2017 tarihinde tamamlandı. Su kuyusunun açılışı, 12 Aralık tarihinde Sen De Gel derneği kurucularından İbrahim Betil, Emel anne ve Şahap babanın katılımıyla gerçekleşecek.

*Ali İsmail Korkmaz Vakfı basın bülteni.