IREX 2018-2019 Topluluk Çözümleri Programı (CSP) başvuruları devam ediyor!

Topluluk Çözümleri Programı (The Community Solutions Program- CSP), çevre, hoşgörü ve çatışma çözümü, şeffaflık ve hesap verebilirlik ile kadın ve toplumsal cinsiyete ilişkin konuları ele alarak topluluklarını iyileştirmeye çalışan insanlar için yıllık uzun vadeli profesyonel bir gelişim programıdır. 2018-2019 için, programa katılmak üzere 100’e kadar topluluk aktivisti seçilecektir. Bu programlara aşağıdakiler dahildir: ABD’deki dört aylık […]

Topluluk Çözümleri Programı (The Community Solutions Program- CSP), çevre, hoşgörü ve çatışma çözümü, şeffaflık ve hesap verebilirlik ile kadın ve toplumsal cinsiyete ilişkin konuları ele alarak topluluklarını iyileştirmeye çalışan insanlar için yıllık uzun vadeli profesyonel bir gelişim programıdır.

2018-2019 için, programa katılmak üzere 100’e kadar topluluk aktivisti seçilecektir. Bu programlara aşağıdakiler dahildir:

ABD’deki dört aylık Fellowship (Four-month Fellowship in the United States): Topluluk Çözümleri fellow’ları dört ayda bir profesyonel deneyimlerini tamamlayan ABD genelinde ev sahibi kuruluşlarla eşleştirilir.

Topluluk Liderlik Enstitüsü (Community Leadership Institute): Topluluk Çözümleri üyeleri, liderlik ve yönetim becerilerini güçlendirmek için tasarlanmış bir liderlik eğitim programı olan Topluluk Liderliği Enstitüsü’ne katılırlar. Enstitü, yüz yüze eğitimler, çevrimiçi kurslar, profesyonel koçluk ve ağ kurma seçeneklerini içerir.

Toplum temelli girişimler (Community-based initiatives): Toplum Çözümleri fellow’ları, ABD’deyken ve ABD ev sahibi kuruluşunun yardımıyla, evlerine döndükten sonra gerçekleştirilecek bir topluluk geliştirme girişimi veya projesi tasarlar ve planlar. Fellow’ları ABD’den ayrıldıktan sonra, bu projeleri kendi ülke topluluklarında hayata geçirirler.

Başvuru için son tarih 31 Ekim 2017, saat 11.59 (EDT).

Başvuru koşulları ve başvuru için tıklayın.