Konya’da Toplu Taşımada Bisiklet İçin İzin Kampanyası

Bisiklet kullanımının yoğun olduğu Konya’da  bisikletlerin tramvaya alınması için change.org üzerinden imza kampanyası başlatan Fatmanur Sergi, izin verilmesi durumunda şehirdeki bisiklet kullanımının daha da yaygınlaşacağını ifade ediyor. Change org’da Konya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlatılan kampanyada, “Bisiklet severler olarak nasıl araçlar yolda kalıyorsa bizler de yolda kalabiliyoruz. Toplu ulaşım olmadan gidemeyeceğimiz yerler olmakta. Fakat görevliler kuralları […]

Bisiklet kullanımının yoğun olduğu Konya’da  bisikletlerin tramvaya alınması için change.org üzerinden imza kampanyası başlatan Fatmanur Sergi, izin verilmesi durumunda şehirdeki bisiklet kullanımının daha da yaygınlaşacağını ifade ediyor.

Change org’da Konya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlatılan kampanyada, “Bisiklet severler olarak nasıl araçlar yolda kalıyorsa bizler de yolda kalabiliyoruz. Toplu ulaşım olmadan gidemeyeceğimiz yerler olmakta. Fakat görevliler kuralları uyguladıkları için bisiklete izin vermemekteler. 20 kilometrelik yol elde bisiklet ile nasıl gidilebilir? Bu durum bisiklet kullanımını düşürmektedir. Toplu ulaşımda bizler gerekli önlemleri alabilir ve kaza durumunda bisikletin başka yolculara zarar vermemesi için uygun bir şekilde bisikletlerimizi koyabiliriz” denilerek diğer illerdeki uygulamalarda olduğu gibi ‘toplu taşımada bisiklet taşıma izni’ isteniyor.

Kampanyayı başlatan Fatmanur Sergi, toplu taşıma izninin bisiklete yeni başlayanlar için önemli olduğunu belirtiyor. Henüz bir sonuç almadıklarını belirten Fatmanur Sergi, “Bisiklete yeni gönül veren kişiler antrenmansızlıktan belli bir mesafeden sonra çok yoruluyorlar ve devam edemiyorlar. Bisikletle birlikte travmaya binmek ile ilgili hiçbir sakınca yokken, Konya’da yasak uygulaması var. Bisikleti arızalananlar uzun mesafeleri yürüyerek dönmek zorunda kalıyorlar. Bu iznin sağlanması durumunda Konya’daki bisiklet kullanımı daha da artacaktır. Ancak henüz bir sonuç almış değiliz” diye konuşuyor.

Fatmanur Sergi’nin Konyalı bisikletliler için açtığı ‘toplu taşımaya bisikletle binme’ kampanyasının linki için tıklayınız