Gönüllü Akademisi Başlıyor!

20 Eylül 2017
İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ile İstanbul Üniversitesi Sosyal Sorumluluk ve Araştırma Merkezi’nin birlikte yürütmüş olduğu Gönüllü Akademisi Güz Dönemi için başvurular başladı. İlk mezunlarını geçtiğimiz Bahar Döneminde veren Akademiye başvurular 24 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecek. İstanbul Üniversitesi’nde eğitim gören farklı fakültelerdeki öğrencileri bir araya getiren Gönüllü Akademisi, gönüllülük algı, eğilim ve deneyimlerine ilişkin […]

İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ile İstanbul Üniversitesi Sosyal Sorumluluk ve Araştırma Merkezi’nin birlikte yürütmüş olduğu Gönüllü Akademisi Güz Dönemi için başvurular başladı. İlk mezunlarını geçtiğimiz Bahar Döneminde veren Akademiye başvurular 24 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecek.

İstanbul Üniversitesi’nde eğitim gören farklı fakültelerdeki öğrencileri bir araya getiren Gönüllü Akademisi, gönüllülük algı, eğilim ve deneyimlerine ilişkin çeşitli eğitimler veriyor. Bu doğrultuda toplumsal bilinci arttırmaya yönelik kalifiye insan kaynağı oluşturmayı, gönüllülüğün yaygınlaştırılmasını  ve böylece daha bilinçli gençler yetiştirmeyi hedefliyor.

HANGİ EĞİTİMLER VERİLİYOR ?

Gönüllü Akademisi, katılımcılarına geniş bir eğitim yelpazesi sunuyor. Eğitimler, tekdüze ve sıkıcı bir öğretim yönteminden uzak biçimde, katılımcıların kişisel becerilerini ve yaratıcılıklarını ön plana çıkarmayı hedefleyen bir şekilde veriliyor. Bu bağlamda non-formal eğitim tekniklerini kullanan akademi, 8 hafta süresince Salı ve Perşembe günleri 17:00- 20:00 arası eğitim verecek.

Akademi eğitimleri seminerler, STK ziyaretleri, film okumaları ve atölyelerden oluşacak. Dönem boyunca öğrenciler bireysel ya da grup olarak gönüllü bir proje tasarlayacaklar. Toplamda 10 hafta sonunda projelerini hayata geçiren öğrenciler akademiden katılım belgelerini alarak mezun olacaklar.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Geçen yıl oldukça ilgi gören akademi, sadece İstanbul Üniversitesi 2. ve 3. sınıf öğrencilerini kapsayan Akademide %80 devam zorunluluğu bulunuyor. Ayrıca öğrencilerden gönüllülüğe dair bir proje fikrini hayata geçirmeleri bekleniyor.

NASIL BAŞVURULUR?

Online olarak yapılacak başvurular 11 Eylül’de başladı ve 24 Eylül Pazar günü saat 24.00’da sona erecek. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından 28-29 Eylül Perşembe-Cuma günleri mülakatlar yapılacak ve 3 Ekim Salı günü eğitim başlayacak. Gönüllü Akademisi, 14 Aralık Perşembe günü kapanış programıyla mezunlarını verecek.

Akademiye başvurmak isteyenler gonulluakademisi.org/basvuru adresinden form doldurarak kayıt olabilirler.

Kaynak: Sivilalan