International Communities Organisation İnsan Hakları Alanında Faaliyet Gösteren Araştırmacıları ve Akademisyenleri Davet Ediyor!

20 Temmuz 2017
International Communities Organisation (ICO) – Londra, İngiltere merkezli kar amacı gütmeyen bir kurum – insan hakları alanında faaliyet gösteren araştırmacıları ve akademisyenleri ICO Fellowship programına davet ettiğini yayınladı. Dünyanın her yerinden katılımcılara açık olan programın amacı dünya genelindeki barışçıl self-determinasyon hakkı üzerine iyi uygulama örneklerini bir araya getirmektir. ICO ağ içi iletişim, araştırma ve yayın […]

International Communities Organisation (ICO) – Londra, İngiltere merkezli kar amacı gütmeyen bir kurum – insan hakları alanında faaliyet gösteren araştırmacıları ve akademisyenleri ICO Fellowship programına davet ettiğini yayınladı. Dünyanın her yerinden katılımcılara açık olan programın amacı dünya genelindeki barışçıl self-determinasyon hakkı üzerine iyi uygulama örneklerini bir araya getirmektir. ICO ağ içi iletişim, araştırma ve yayın dili İngilizcedir.

Katılımcılar yapacakları araştırmada farklı ve yenilikçi konuları ele alabilirler; örneğin yönetişim yetkinlikleri, mali politikalar, azınlık hakları, sınır ötesi uyum, teknoloji ve çevre.  Konular bunlarla sınırlı olmamakla birlikte öncü araştırma başlıklarına da yer verilebilir.

Katılımcılar yarı-zamanlı araştırmalarını dünyanın neresinde olursa olsun uzaktan yürütebilir ve zaman çizelgelerini kendi programlarına göre oluşturabilirler. Program yöneticisine aylık rapor ve araştırma sonu raporu hazırlamaları gerekmektedir. Detaylı bilgi için lütfen ICO resmi sitesine bakınız:

ICO Araştırma Ağının Size Katkıları

  • Yerelde insan hakları uygulamalarını ICO ile keşfedeceksiniz

  • Makaleleriniz akademik dergilerde yayınlanabilir- masraflar ICO tarafından karşılanabilir

  • Raporlarınız kitapçık olarak yayınlanacak – masraflar ICO tarafından karşılanır

  • Araştırmalarınızı geniş kitlelere aktarmak için araştırma çıktılarınız info-grafik ve animasyonlu videolar ile yayınlama desteği

  • Araştırma kariyerinizde ICO referansı

  • ICO hat yönetim ağı ve aylık süpervizör destekleri

Başvuru için aşağıdaki belgeleri İngilizce ve tek bir PDF dosyası içinde info@internationalcommunities.org  adresine  “ICO-Fellowship Application 2017” konu başlığı ile gönderiniz.

  1. Ön Yazı: neden ICO Araştırma Ağına katılmak istediğinizi, kariyer beklentilerinizi ve ICO vizyonuna nasıl katkı sağlayabileceğinizi açıklayan bir ön yazı

  2. CV – ilgili araştırma ve raporlama deneyimlerinizi; eğer mevcut ise  yayın listenizi ekleyiniz

  3. Araştırma Önerisi- Maximum 1000 kelime   ( araştırma kapsamına yönelik bir bilgi notu, amaç, araştırma sorusu, kaynak taraması ve teorik/yöntemsel yaklaşım)

İlgilenenlerin İngilizce başvurularını bekletmeden göndermeleri tavsiye edilir; mülakatlar online ya da telefon görüşmeleri üzerinden yürütülecektir.