Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın düzenlediği Antakya Keşif Gezileri gönüllülerini arıyor

30 Haziran 2017
Ali İsmail Korkmaz Vakfı Antakya şehrinin bireysel ve tarihsel hafızasını yeniden inşa etmek için Antakya Keşif Gezilerini düzenliyor. İlanın tam hali şu şekilde: İçinde bulunduğumuz şehrin bireysel ve tarihsel hafızasını yeniden inşa etmek için toplumsal cinsiyet ve kültürel çeşitlilik açısından önemli tarihe sahip bu semtlerde, bizimle birlikte araştırma yapmak ve yeni yürüyüşler yaratmak ister misiniz? […]

Ali İsmail Korkmaz Vakfı Antakya şehrinin bireysel ve tarihsel hafızasını yeniden inşa etmek için Antakya Keşif Gezilerini düzenliyor.

İlanın tam hali şu şekilde:

İçinde bulunduğumuz şehrin bireysel ve tarihsel hafızasını yeniden inşa etmek için toplumsal cinsiyet ve kültürel çeşitlilik açısından önemli tarihe sahip bu semtlerde, bizimle birlikte araştırma yapmak ve yeni yürüyüşler yaratmak ister misiniz?

  • Şehrin farklı mekanları nelere/kimlere dair toplumsal hafızanın izlerini taşıyor – veya taşımıyor?
  • Toplumsal hafızadaki suskunluklar şehrin mekanlarına, sokaklarına, parklarına nasıl yansıyor?
  • Yaşadığımız şehre dair kamusal görünürlüğü olmayan hafızaların izini sürdüğümüzde yaşadığımız şehirle ve onun mekanlarıyla kurduğumuz ilişki nasıl değişiyor – veya değişebilir?

Antakya Keşif Gezileri ile hem bu ilişkileri daha iyi anlamayı, hem de şehre ve kendimize dair yeni pencereler açmayı umuyoruz.

Keşif gezilerinde, öncelikle bu ilişkileri inceleyecek, ilgili mekanları tespit edip hikayelerini oluşturacak ve kentte oluşturacağımız rotada bu gezileri hayata geçireceğiz.

Keşif gezileri gönüllüleri aşağıdaki eğitimlerden geçecek ve ardından keşif gezileri içeriğini oluşturarak hayata geçirecekler.

*Son Başvuru Tarihi 4 Temmuz 2017
**Ön Bilgilendirme Toplantısı 6 Temmuz 2017 Tarihinde Yapılacaktır.

Eğitimler:
Gönüllü Eğitimleri ve Şehir Gezisi 8-9 Temmuz 2017 Tarihlerinde Yapılacaktır.
8 Temmuz
– Performans ve Hikaye Anlatıcılığı Atölyesi
– Şehri tanımak amacıyla gönüllü grup ile şehir gezisi.
9 Temmuz
– Kent Hakkı, Çoğulculuk ve Kimlik Atölyesi
– Toplumsal Cinsiyet Atölyesi

*** Bu form HATAY’da ikamet eden ,eğitimlere ve toplantılara katılabilecek kişiler içindir.

Kaynak