Kadın Kadına Mülteci Mutfağı Gönüllü Çağrısı Yapıyor: Dayanışmanıza İhtiyacımız Var!

13 Haziran 2017
Suriye’den göç etmiş kadınların Okmeydanı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde bir araya gelerek kurdukları Kadın Kadına Mülteci Mutfağı gönüllü çağrısı yapıyor. Mutfak’ın çağrısı şu şekilde; Kadın Kadına Mülteci Mutfağı olarak çıktığımız bu yolda, ev yapımı reçel ve turşularımızın umut vermeye devam etmesi için dayanışmanıza ihtiyacımız var. Suriye’den başlayıp dünyanın çeşitli yerlerine uzanan yolculuğumuzda Okmeydanı Sosyal […]

Suriye’den göç etmiş kadınların Okmeydanı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde bir araya gelerek kurdukları Kadın Kadına Mülteci Mutfağı gönüllü çağrısı yapıyor.

Mutfak’ın çağrısı şu şekilde;

Kadın Kadına Mülteci Mutfağı olarak çıktığımız bu yolda, ev yapımı reçel ve turşularımızın umut vermeye devam etmesi için dayanışmanıza ihtiyacımız var.

Suriye’den başlayıp dünyanın çeşitli yerlerine uzanan yolculuğumuzda Okmeydanı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde buluşmuş kadınlar olarak uzun süredir dayanışmayı örüyoruz. Komşuluğumuzla başlayan ilişkileri hayatımızı kazanma iradesine dönüştürme fikrini Kadın Kadına Mülteci Mutfağı’yla yaşama geçirdik.

Ekim ayından beri, savaşa, sürgüne, sınırlara karşı kadın dayanışmasının, bir aradalığın ve umudun reçellerini üretiyoruz. Bizlere destek olan kafe ve kolektiflerde reçel ve turşularımızı sergiliyor, üretimde yeni yöntemler öğreniyoruz.

Bu süreçte malzeme temininden dağıtıma, tasarımdan ürün geliştirmeye ve yeni mutfak mekanımızı oluşturmak için emek vermeye bir çok alanda dayanışma grubuna katılacak yeni gönüllülere ihtiyacımız var!

Tanışmak, paylaşmak, beraber nasıl yol alacağımızı konuşmak üzere, 17 Haziran 2017, Cumartesi günü saat 14:00’te OKDER’e bekliyoruz.

Okmeydanı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Mahmut Şevket Paşa Mah. İmranlı Sokak, No: 9
Okmeydanı, Şişli

Çağrının İngilizce ve Arapça versiyonlarına ulaşmak için tıklayın